Παναγιωτόπουλος: Το πρόστιμο παραβιάζει θεμελιώδη αρχή της επιστήμης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παναγιωτόπουλος: Το πρόστιμο παραβιάζει θεμελιώδη αρχή της επιστήμης
Σχετικά με το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στα άτομα άνω των 60, το χαρακτήρισε ως «έσχατο».

«Δεν πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα από τα πρώτα κρούσματα που είναι σε νέους ανθρώπους», είπε για τη μετάλλαξη Όμικρον στον ΑΝΤ1, το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας πως υπάρχουν ενδείξεις ότι, «το εμβόλιο προστατεύει» από την Όμικρον.

Ο καθηγητής καθησύχασε τους κατοίκους των Χανίων, της περιοχής όπου διαγνώστηκε το πρώτο κρούσμα της νέας μετάλλαξης, καθώς «είναι μία εξαιρετική περίπτωση περιχαράκωσης», ενώ ερωτηθείς γιατί δεν φάνηκε από τα πρώτα τεστ του 40χρονου ότι ήταν θετικός, εξήγησε πως «έτσι γίνεται, υπάρχει χρόνος επώασης. Τα πρώτα τεστ αναμένεται να είναι αρνητικά, γι’ αυτό συστήνεται επανάληψη τεστ».

Δεν απέκλεισε να έχει να κάνει και με το ότι ήταν εμβολιασμένος, που δεν φάνηκε θετικό το αρχικό του τεστ, «γιατί το φορτίο που αναπτύσσεται στον εμβολιασμένο είναι μικρότερο».

Σχετικά με το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στα άτομα άνω των 60, το χαρακτήρισε ως «έσχατο».

«Στη χώρα μας δεν έχουμε εξαντλήσει όλα τα μέσα, κίνητρα- αντικίνητρα, αλλά εδώ που φτάσαμε….», είπε τονίζοντας πως, η υποχρεωτικότητα τον βρίσκει θετικό, όχι όμως και το πρόστιμο, αφού «εξοντώνει τους ασθενέστερους συμπολίτες μας».

«Υπάρχουν εναλλακτικά μέτρα, όπως το να μην μπορεί να πάει πουθενά εκτός από φαρμακεία και σούπερ μάρκετ», είπε, επισημαίνοντας πως με την επιβολή προστίμου «παραβιάζεται θεμελιώδης αρχής της αρχής της επιστήμης, δε βοηθά την καταπολέμηση του ιού η διαίρεση της κοινωνίας. Βοηθά τους ανεμβολίαστους να εμμένουν περισσότερο».

«Διανύουμε δύσκολη περίοδο, χρειάζεται ψυχραιμία», συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider