Ελλάδα
02-11-2021 | 21:12

Υπ. Εργασίας: Τα ψέματα του κ. Τσίπρα για τις συντάξεις δεν διαγράφουν τον νόμο Κατρούγκαλου

Newsroom
Μοιράσου το
Υπ. Εργασίας: Τα ψέματα του κ. Τσίπρα για τις συντάξεις δεν διαγράφουν τον νόμο Κατρούγκαλου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας σήμερα για τις συντάξεις, παρήγαγε μια νέα σοδειά ψεμάτων» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας τα εξής:

«1. Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνησή του παρέδωσε στη Νέα Δημοκρατία 120.000 εκκρεμείς συντάξεις, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι μόνο οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν 189.851 και οι συνολικές εκκρεμείς ασφαλιστικές υποθέσεις 1.059.000!

2. Επανέλαβε για μια ακόμα φορά το ψεύδος ότι δήθεν οι εκκρεμείς συντάξεις έχουν τετραπλασιαστεί από το 2019, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι από περίπου 190.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις το 2019, σήμερα ο αντίστοιχος αριθμός έχει μειωθεί σε περίπου 120.000.

3. Είχε το θράσος να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία για τα αναδρομικά. Ξεχνά όμως ότι τα αναδρομικά προέκυψαν, γιατί η σημερινή κυβέρνηση ψήφισε τον νόμο 4670 του 2020, αποκαθιστώντας αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου. Έτσι, μέχρι τώρα, 200.000 συνταξιούχοι είδαν για πρώτη φορά αυξήσεις και αναδρομικά, μετά από πολλά χρόνια».

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να πείσει κανέναν συνταξιούχο να ξεχάσει το νόμο Κατρούγκαλου και τις μειώσεις συντάξεων που τον συνόδευσαν, ούτε και θα αφήσει κανέναν ασφαλισμένο να ξεχάσει τη φύρδην-μίγδην συγχώνευση των πρώην ταμείων στον ΕΦΚΑ, που οδήγησε στην εκτόξευση των εκκρεμοτήτων στις συντάξεις. Θα του συνιστούσαμε λοιπόν, αφού δεν θέλει να ζητήσει συγγνώμη από τους συνταξιούχους, τουλάχιστον να μην προκαλεί» τονίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.