FDA: «Πράσινο φως» για τις ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων Moderna και Johnson & Johnson

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FDA: «Πράσινο φως» για τις ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων Moderna και Johnson & Johnson
Παράλληλα, ο Οργανισμός ενέκρινε τη δυνατότητα συνδυασμού εμβολίων.

Στην έγκριση των ενισχυτικών δόσεων εμβολίου κατά του κορονοϊού από τις εταιρείες Moderna και Johnson & Johnson προχώρησε ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα επίπεδα ανοσίας ενόψει του χειμώνα.

Παράλληλα, ο Οργανισμός ενέκρινε τη δυνατότητα συνδυασμού εμβολίων, που θα επιτρέπει σε πολίτες να κάνουν την ενισχυτική δόση διαφορετικής εταιρείας από αυτή που παρείχε τα πρώτα εμβόλια. Ο λόγος της έγκρισης για οποιονδήποτε διαφορετικό συνδυασμό σχετίζεται με το προφίλ των ανεπιθύμητων ενεργειών που έχουν περιγραφεί για κάθε εμβόλιο.

«Μπλόκο» από τον FDA στη Moderna για την τρίτη δόση του εμβολίου της

Οι επιστήμονες της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) δήλωσαν ότι το εμβόλιο της Moderna δεν πληρούσε όλα τα κριτήρια για τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης, πιθανώς λόγω της αποτελεσματικότητας των δύο πρώτων δόσεων του εμβολίου η οποία παραμείνει ισχυρή.

Το προσωπικό του FDA σύμφωνα με το Reuters, αναφέρει σε έγγραφα ότι τα δεδομένα για το εμβόλιο του Moderna έδειξαν ότι η ενισχυτική δόση αυξάνει τα προστατευτικά αντισώματα, αλλά η διαφορά στα επίπεδα αντισωμάτων πριν και μετά τον εμβολιασμό δεν ήταν αρκετά μεγάλη, ιδιαίτερα σε εκείνα των οποίων τα επίπεδα είχαν παραμείνει υψηλά.

Φωτογραφία: Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Moderna: Ο FDA «παγώνει» τη χρήση του εμβολίου σε παιδιά λόγω περιστατικών μυοκαρδίτιδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider