Διεθνή
15-10-2021 | 20:43

ΗΠΑ: Ο FDA ενέκρινε την ενισχυτική δόση εμβολίου της Johnson & Johnson

Newsroom
Μοιράσου το
Johnson
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έδωσε το πράσινο φως για τη χορήγησης της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της Johnson & Johnson στους ενήλικους πολίτες της χώρας.

Η απόφαση της ειδικής επιτροπής του FDA ήταν ομόφωνη.

Σύμφωνα με αυτή, η ενισχυτική δόση θα μπορεί να γίνει τουλάχιστον 2 μήνες μετά από τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου της J&J.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι  οι αποδείξεις όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι επαρκείς ώστε να συστήσουν τη χορήγηση δεύτερης δόσης, όπως υποστήριζε εξάλλου και η φαρμακοβιομηχανία.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη η επιτροπή σύστησε τη χορήγηση μιας αναμνηστικής δόσης του εμβολίου της Moderna για τους ευάλωτους πολίτες, ιδίως για τους άνω των 65 ετών και για εκείνους που λόγω της φύσης της εργασίας τους κινδυνεύουν περισσότερο να εκτεθούν στον ιό. Μια παρόμοια απόφαση είχε ληφθεί πριν από αρκετές εβδομάδες και για το εμβόλιο της Pfizer.

Η πρόταση για το εμβόλιο της J&J αφορά όλα τα άτομα άνω των 18 ετών που έκαναν την πρώτη δόση πριν από τουλάχιστον δύο μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

FDA: Η συμβουλευτική επιτροπή θα συνεδριάσει για την ενισχυτική δόση του Johnson & Johnson