Στους οικονομολόγους Καρντ, Άνγκριστ και Ίμπενς το Νόμπελ Οικονομικών του 2021

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Στους οικονομολόγους Καρντ, Άνγκριστ και Ίμπενς το Νόμπελ Οικονομικών του 2021
Ο Ντέιβιντ Καρντ βραβεύθηκε για το έργο του στα οικονομικά της εργασίας και οι Τζόσουα Άνγκριστ και Γκίντο Ίμπενς για την συνεισφορά τους στην σχέσεις αιτιότητας.

Σε τρεις οικονομολόγους απονεμήθηκε το Νόμπελ Οικονομικών για το 2021. Πρόκειται για τους Ντέιβιντ Καρντ, Τζόσουα Άνγκριστ και Γκίντο Ίμπενς.

Ο Καρντ βραβεύτηκε για το έργο του στα οικονομικά της εργασίας και οι Άνγκριστ και Ίμπενς για την συνεισφορά τους στην σχέσεις αιτιότητας της στατιστικής.

Οι τρεις οικονομολόγοι «μας έφεραν νέες ιδέες σχετικά με την αγορά εργασίας και έδειξαν ποια συμπεράσματα μπορούν να αντληθούν από φυσικά πειράματα σε όρους αιτίων και συνεπειών», ανέφερε η επιτροπή που απονέμει το Νόμπελ.

Οι 3 τους θα μοιραστούν χρηματικό έπαθλο 10 εκατομμυρίων κορωνών Σουηδίας (990.000 ευρώ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ben & Jerry's: Η αυτοκρατορία του παγωτού που ξεκίνησε από ένα παλιό βενζινάδικο - Το αδιέξοδο με την Unilever

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου

Νέα πλατφόρμα για υποβολή καταγγελιών στα ΜΜΜ - Σε λειτουργία το report.oasa.gr

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider