«Καμπανάκι κινδύνου» από Γκάγκα: Αυξητική τάση στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Β. Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καμπανάκι κινδύνου» από Γκάγκα: Αυξητική τάση στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Β. Ελλάδα
Η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει, τόνισε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημία η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Σταθεροποίηση παρουσιάζει η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα ενώ ήπια, αλλά σταθερή αποκλιμάκωση καταγράφεται στο σύστημα Υγείας, όπως τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την τακτκή ενημέρωση της Δευτέρας.

Εντούτοις έκρουσε καμπανάκι κινδύνου, για τη όλη τη Βόρεια Ελλάδα, όπου η αύξηση των κρουσμάτων κυμαίνεται από 11% έως 36% από νομό σε νομό, ενώ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι περισσότερες από τα εξιτήρια.

Αναφορικά με τις νοσηλείες, η κ Γκάγκα αναφέρθηκε στην αξία του εμβολιασμού, επισημαίνοντας ότι οι ασθενείς στις ΜΕΘ είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα ανεμβολίαστοι.

Σημειώνεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2.125 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ 31 ασθενείς έχασαν τη μάχη από τη λοίμωξη που προκαλεί. Συνολικά, 331 είναι οι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας.

Παπαευαγγέλου: Η ματιά μας είναι στραμμένη στη Βόρεια Ελλάδα

«Η ματιά μας είναι στραμμένη στη Βόρεια Ελλάδα», είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμώξεων και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αύξηση κατά 60% παρουσιάζει η Κοζάνη, διπλασιασμό των κρουσμάτων η Ξάνθη και υπερδιπλάσιο αριθμό κρουσμάτων παρουσιάζει η περιοχή της Θεσσαλονίκης».

Περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη ανησυχούν τους επιστήμονες και όπως είπε, επικρατεί και πάλι η ενδοοικογεναική μετάδοση και όχι τόσο στους εργασιακούς χώρους, όπου υπάρχει έλεγχος.

Αναφέρθηκε εκτενώς στα παιδιά, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων δεν έχει παρουσιάσει αύξηση, και επανέλαβε την έκκληση για πιστή εφαρμογή των κανόνων αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για τη για τον περιορισμό της διασποράς στη σχολική κοινότητα.

Ευχάριστο, όπως είπε, είναι το γεγονός ότι ο εμβολιασμός των εφήβων προχωρά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider