Yπό την απειλή νέου lockdown η Θεσσαλονίκη - Μεταβαίνουν εκτάκτως Πλεύρης και Γκάγκα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Yπό την απειλή νέου lockdown η Θεσσαλονίκη - Μεταβαίνουν εκτάκτως Πλεύρης και Γκάγκα
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα θα μεταβούν την Τετάρτη στην πόλη προκειμένου συμμετάσχουν σε σειρά συναντήσεων.

Εκτάκτως μεταβαίνουν αύριο στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συναντήσεις με τοπικούς υγειονομικούς και άλλους φορείς, με αντικείμενο την οργάνωση της τριτοβάθμιας περίθαλψης, ενόψει ενός επερχόμενου κύματος της επιδημίας Covid-19.

Στη συμπρωτεύουσα μεταβαίνει και ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ενώ σήμερα βρέθηκε στη Βόρεια Ελλάδα και επισκέφθηκε -μεταξύ άλλων- τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Στις υγειονομικές Αρχές στη βόρεια Ελλάδα έχει σημάνει συναγερμός, καθώς τα κρούσματα παρουσιάζουν αυξητική τάση και πλέον δεν αποκλείεται να ληφθούν άμεσα τοπικά περιοριστικά μέτρα προκειμένου να αναχαιτιστεί η επέλαση ενός νέου κύματος της επιδημίας Covid-19, κυρίως στη Θεσσαλονίκη.

Με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα στη συμπρωτεύουσα ανήλθαν στα 341(31 κρούσματα ανά 100 χιλ. πληθυσμού) τη Δευτέρα, τη στιγμή που στην Αττική ήταν 369, ενώ ο 7ήμερος μέσος όρος κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη διαμορφώθηκε στα 257.

Σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου, στα 14 νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ, στην οποία υπάγονται 4 μεγάλα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας, 248 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, εκ των οποίων οι 202 (ποσοστό 81,5%) είναι ανεμβολίαστοι. Την ίδια στιγμή, 22 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα ροής οξυγόνου, όλοι τους ανεμβολίαστοι, ενώ 53 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Απ’ αυτούς, οι 51 (96,2%) είναι ανεμβολίαστοι και μόλις οι δυο εμβολιασμένοι.

«Καμπανάκι» από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Η εξέλιξη της πανδημίας απασχόλησε -μεταξύ άλλων- τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια των ανακοινώσεών του από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου έκρουσε «καμπανάκι» με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα και τις νοσηλείες στην πόλη. Ο κ. Ζέρβας εμφανίστηκε ανήσυχος και επισήμανε ότι «καταγράφεται αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες. Και δεδομένο ότι είχαμε συγκεντρώσεις, τη ΔΕΘ, ο κόσμος επέστρεψε από τις διακοπές, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider