Ντράγκι: Η Ιταλία θα καταστήσει τελικά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντράγκι: Η Ιταλία θα καταστήσει τελικά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό
Eρωτηθείς αν θα χορηγηθεί τρίτη δόση του εμβολίου και αν ο εμβολιασμός θα γίνει υποχρεωτικός, απάντησε «ναι και στα δυο».

Aισιόδοξος για την εκστρατεία εμβολιασμού της Ιταλίας εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, λέγοντας ότι είναι βέβαιος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για τον εμβολιασμό του 80% του πληθυσμού μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, αναφερόμενος στη στρατηγική της ιταλικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, είπε πως η Ιταλία θα καταστήσει τελικά τον εμβολιασμό υποχρεωτικό, ενώ ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα τόνισε ότι θα ξεκινήσει αργότερα αυτό το μήνα η χορήγηση τρίτης δόσης, προσθέτοντας ότι η εκστρατεία θα ξεκινήσει από εκείνους με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης τόνισε ότι στο εσωτερικό της συμμαχίας κομμάτων που τον στηρίζουν θα πρέπει να προκύψει συμφωνία, μέσω διαλόγου, για την επέκταση της χρήσης του πράσινου πάσου, ενώ, ερωτηθείς αν θα χορηγηθεί τρίτη δόση του εμβολίου και αν ο εμβολιασμός θα γίνει υποχρεωτικός, απάντησε «ναι και στα δυο».

Σχετικά με την μέχρι τώρα εφαρμογή του πράσινου πάσου στα υπεραστικά μέσα μαζικής μεταφοράς, ο Ντράγκι υπογράμμισε ότι «θεωρεί πως τα πράγματα πηγαίνουν καλά». Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε, επίσης, ότι «το 91,5% του διδακτικού προσωπικού έχει εμβολιαστεί» και ότι «η εκστρατεία εμβολιασμού αγκαλιάσθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό από τους νέους».

Τέλος, ο Ντράγκι επανέλαβε την έκκληση προς όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 και προέβλεψε ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό κύκλο το 80% του ιταλικού πληθυσμού άνω των 12 ετών

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider