Η Ρωσία προσπαθεί να συγκαλέσει Συμβούλιο Ασφαλείας για το Αφγανιστάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ρωσία προσπαθεί να συγκαλέσει Συμβούλιο Ασφαλείας για το Αφγανιστάν
Η Ρωσία συνεργάζεται με άλλες χώρες για τη διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Αφγανιστάν

Η Ρωσία συνεργάζεται με άλλες χώρες για τη διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Αφγανιστάν καθώς οι Ταλιμπάν ολοκληρώνουν τη στρατιωτική ανάληψη της χώρας, δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών Ζαμίρ Καμπούλοφ στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. "Εργαζόμαστε για αυτό", είπε ο Καμπούλοφ, προσθέτοντας ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί.

Η Ρωσία είναι ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Κίνα.

Ο Καμπούλοφ είπε επίσης ότι η Μόσχα δεν σχεδιάζει να εκκενώσει την πρεσβεία της στην Καμπούλ, λέγοντας ότι οι Ταλιμπάν προσέφεραν στη Ρωσία και σε άλλες χώρες - τις οποίες δεν κατονόμασε - εγγυήσεις ασφαλείας για τις αποστολές τους στο Αφγανιστάν.

Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες έσπευσαν να απομακρύνουν τους πολίτες τους από την πρωτεύουσα καθώς μαχητές των Ταλιμπάν μπήκαν στα περίχωρα της Καμπούλ την Κυριακή.

Με πληροφορίες από το AFP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider