Περ. Αττικής-ΙΣΑ: Δράσεις υγειονομικής και ψυχολογικής υποστήριξης στους πυρόπληκτους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περ. Αττικής-ΙΣΑ: Δράσεις υγειονομικής και ψυχολογικής υποστήριξης στους πυρόπληκτους
Τα κλιμάκια έχουν αναλάβει δράση τους διαμορφωμένους από την Περιφέρεια χώρους τροφοδοσίας για τους πυρόπληκτους σε επτά σημεία στις Αφίδνες, τους Θρακομακεδόνες, τη Βαρυμπόμπη, τον Άγιο Στέφανο και την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Υπηρεσίες υγειονομικής ψυχολογικής υποστήριξης προσφέρουν κλιμάκια εθελοντών γιατρών, νοσηλευτών και ψυχολόγων του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, από το πρωί, στους πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά στην βορειοανατολική Αττική.

Τα κλιμάκια έχουν αναλάβει δράση τους διαμορφωμένους από την Περιφέρεια χώρους τροφοδοσίας για τους πυρόπληκτους σε επτά σημεία στις Αφίδνες, τους Θρακομακεδόνες, τη Βαρυμπόμπη, τον Άγιο Στέφανο και την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Τη λειτουργία τους συντονίζουν οι αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλης και Υγείας Γ. Κεχρής, καθώς και ο συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων, Π. Ευσταθίου.

Με αφορμή την ενεργοποίηση της ομάδας, ο περιφερειάρχης Ατιικής, Γ. Πατούλης τόνισε: «Η υγεία και η ψυχολογική στήριξη των πληγέντων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα αυτές τις δύσκολες ώρες. Στη μεγάλη εθνική τραγωδία θέτουμε όλες τις δυνάμεις μας στη διάθεση των συμπολιτών μας που επλήγησαν από τον πύρινο εφιάλτη. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτήν την προσπάθεια. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την ανακούφιση και τη στήριξή τους».

Υπενθυμίζεται, ότι έχει τεθεί σε λειτουργία και παρέχει πληροφορίες σχετικά με την υγειονομική προφύλαξη από την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας λόγω πυρκαγιάς το τηλεφωνικό κέντρο της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, 1110.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider