Πυρκαγιά στη Ζήρεια - Αναφορές για καμμένα σπίτια - Συνεχής ενημέρωση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυρκαγιά στη Ζήρεια - Αναφορές για καμμένα σπίτια - Συνεχής ενημέρωση
Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια, του Δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας.

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια, του Δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας.

Δόθηκε εντολή από την Πυροσβεστική για προληπτική εκκένωση του οικισμού Ζήρια.

'Εχουν αυξηθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. Στη δασική πυρκαγιά αυτή τη στιγμή επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 αεροσκάφη και ελικόπτερα. Επίσης στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το πανεπιστημιακο νοσοκομείο της Πάτρας και το νοσοκομείο του Αιγίου, όπως και το ΕΚΑΒ, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ζήριας

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις δύο εθνικές οδούς Πατρών - Κορίνθου

Από το ύψος του Δρεπάνου, έως τον Λόγγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, ενώ στην παλαιά εθνική οδό, έχει διακοπεί από το Δρεπανο έως τα Σελιανιτικα.

Διακόπηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Πάτρα, λόγω της φωτιάς στην περιοχή της Ζήριας και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, τόσο στην νέα, όσο και στην παλαιά εθνική οδό, Πατρών - Κορίνθου.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα πρέπει να χρησιμοποιούν την εθνική οδό Ναυπάκτου - Ιτέας.

Απομακρύνθηκαν 110 παιδιά από κατασκήνωση - Το Λιμενικό σε ετοιμότητα

Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στην παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας, λόγω της φωτιάς στην Ζήρια. Παράλληλα, η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχείς επιχειρήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση οδηγών αυτοκινήτων, που έχουν ακινητοποιηθεί στις παραλιακές περιοχές του Λαμπίρι και των Καμαρών.

Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού, τα οποία περιπολούν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λαμπίρι και Καμαρών, ώστε, αν χρειαστεί, να συνδράμουν στην απομάκρυνση πολιτών, ενώ για τον ίδιο λόγο είναι σε ετοιμότητα και ιδιωτικά σκάφη.

Εκκενώνεται η παραλιακή κοινότητα του Λόγγου με συμβολή του Λιμενικού

Εντολή δόθηκε περίπου στις 17:30 από την Πυροσβεστική υπηρεσία, για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων της παραλιακής κοινότητας του Λόγγου της Αιγιάλειας, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην Ζήρια και έχει επεκταθεί προς τις παραλιακές περιοχές.

Έπειτα από επιχείρηση του Λιμενικού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια περίπου 15 άτομα από την παραλιακή περιοχή Μπούκα των Καμαρών, στο λιμάνι του Αιγίου.

Οι 15 πολίτες μεταφέρθηκαν με δύο πλωτά σκάφη του λιμενικού, ενώ περίπου 20 ένοικοι ξενοδοχείου στο Λόγγο πρόκειται να μεταφερθούν και αυτοί με σκάφη του Λιμενικού σε ασφαλή περιοχή.

Στη Ζήρεια ο Ν. Χαρδαλιάς - Αναφορές για καμμένα σπίτια

Στην ευρύτερη περιοχή της Ζήριας Αχαΐας όπου μαίνεται η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, έχει φτάσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Στην Πολιτική Προστασία έχει σημάνει συναγερμός και ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη εσπευσμένα στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος, αναφέρει τουλάχιστον 10 καμμένα σπίτια στη Ζήρεια.

Κλειστές νέα και παλαιά Εθνική Οδός σε Αχαΐα και Αιγιαλεία

Κλειστά εξακολουθούν να παραμένουν τμήματα της νέας και της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου, στην Αχαΐα, λόγω της φωτιάς στην περιοχή της Αιγιάλειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, τόσο η νέα, όσο και η παλαιά εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου είναι κλειστές από το ύψος του Δρεπάνου, έως τον Ελαιώνα.

Σταδιακά απεγκλωβίζονται αυτοκίνητα

Στον σταδιακό απεγκλωβισμό των οχημάτων που βρίσκονται ακινητοποιημένα, λόγω της φωτιάς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της νέας εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου στις περιοχές του Δρεπάνου και του Ελαιώνα, προχωρά η Αστυνομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, μικρός αριθμός αυτοκινήτων κινείται ανά χρονικά διαστήματα, με ένα περιπολικό να προπορεύεται πάντα, για λόγους ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider