Κομισιόν: Εγκρίθηκε κοινοπραξία στον χώρο της ηλιακής ενέργειας με έδρα την Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: Εγκρίθηκε κοινοπραξία στον χώρο της ηλιακής ενέργειας με έδρα την Ελλάδα
Η κοινοπραξία θα δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του έργου ηλιακού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Ασωπίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει του κανονισμού συγκεντρώσεων της ΕΕ, τη δημιουργία κοινοπραξίας με έδρα την Ελλάδα από τις Abu Dhabi Future Energy Company («Masdar», Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), Taaleri Energia Ltd. (Φινλανδία), KYOTO S.A. (Ελλάδα) και Autohellas Tourist and Trading Société Anonyme («Autohellas», Ελλάδα). Η κοινοπραξία θα δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του έργου ηλιακού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Ασωπίας (Asopia Solar Power Plant).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Masdar, που ελέγχεται τελικά από την Mubadala Investment Company, είναι εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και βιωσιμότητας που προωθεί λύσεις στους τομείς της ενέργειας, των υδάτων, της αστικής ανάπτυξης και των καθαρών τεχνολογιών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Taaleri Energia, μέλος του ομίλου Taaleri, είναι φορέας ανάπτυξης αιολικής και ηλιακής ενέργειας και επιχείρηση διαχείρισης κεφαλαίου που επενδύει σε αιολικά πάρκα και ηλιακούς σταθμούς κοινής ωφελείας.

Η ΚΥΟΤΟ μέλος του Ομίλου Κωνσταντακόπουλου, δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη έργων στους τομείς των ακινήτων και της ενέργειας.

Η Autohellas είναι εταιρεία που δραστηριοποιείται στις αγορές ενοικίασης, εισαγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων.

Η Επιτροπή, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη εξαγορά δεν θα επιφέρει προβλήματα ανταγωνισμού, διότι η κοινοπραξία θα έχει περιορισμένες προβλεπόμενες δραστηριότητες εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Η πράξη εξετάστηκε δυνάμει της απλουστευμένης διαδικασίας ελέγχου των συγκεντρώσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider