Βρετανία: Είσοδος στα κλαμπ μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους από Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Είσοδος στα κλαμπ μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους από Σεπτέμβριο
«Δεν θέλω να κλείσω τα κλαμπ ξανά, όπως έχουν κάνει άλλες χώρες» ανέφερε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε πως από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η είσοδος στα νυχτερινά κλαμπ της χώρας θα επιτρέπεται μόνο σε άτομα που έχουν λάβει 2 δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Τζόνσον, το αρνητικό τεστ κορονοϊού δεν θα είναι πλέον αρκετό.

«Δεν θέλω να κλείσω τα κλαμπ ξανά, όπως έχουν κάνει άλλες χώρες. Αλλά, αυτό σημαίνει πως οι επιχειρηματίες τους θα πρέπει να κάνουν το κοινωνικά υπεύθυνο βήμα».

Παρά τις επικρίσεις που δέχεται τις τελευταίες μέρες για την «Ημέρα Ελευθέριας», τη χαλάρωση δηλαδή των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν μέχρι σήμερα για τον κορονοϊό, ο Τζόνσον υπεραμύνθηκε της επιλογής της κυβέρνησης του, παρά την αύξηση των κρουσμάτων στη Βρετανία, λέγοντας ότι αν δεν γινόταν τώρα, με τις σχολικές διακοπές, θα αύξανε τον κίνδυνο τους χειμερινούς και πιο κρύους μήνες.

«Έρχεται ένα σημείο μετά από τόσους πολλούς που έχουν εμβολιαστεί, όταν περαιτέρω περιορισμοί δεν προλαμβάνουν τις νοσηλείες και τους θανάτους, αλλά απλώς καθυστερούν το αναπόφευκτο. Συνεπώς θα πρέπει να αναρωτηθούμε: αν όχι τώρα, πότε;» είπε, διευκρινίζοντας ότι η πανδημία δεν τελείωσε ακόμη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Βρετανία «ξέμεινε» από rapid test για τον κορονοϊό, την «Ημέρα Ελευθερίας»

gazzetta
gazzetta reader insider insider