Σάμος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βουρλιώτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σάμος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βουρλιώτες
Πυροσβεστικά αεροσκάφη σε κατάσβεση φωτιάς
Προληπτικά εκκενώθηκαν δύο ξενοδοχεία και τρείς κατοικίες στη περιοχή Άγιος Φανούριος.

Σε δύσβατη περιοχή προς τη θέση Μάνα Κοκκαρίου καίει η δασική πυρκαγιά στους Βουρλιώτες Σάμου. Οι ισχυροί άνεμοι συνέτειναν στη δημιουργία ισχυρού μετώπου στην περιοχή που είναι δύσκολα προσεγγίσιμη από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Προληπτικά, μια και η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, εκκενώθηκαν δύο ξενοδοχεία και τρείς κατοικίες στη περιοχή Άγιος Φανούριος. Από αέρος επιχειρούν αεροσκάφη και ελικόπτερα, ωστόσο η φορά των ανέμων ανησυχεί ιδιαίτερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ) βρίσκεται στη Σάμο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα, με επείγουσα ανακοίνωσή του ο Δήμος Ανατολικής Σάμου και επειδή η πυρκαγιά πλησίαζε σε σημείο υδροδότησης κάλεσε για την ελάχιστη χρήση πόσιμου νερού στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκαρίου καθώς και στην πόλη της Σάμου.

Με δήλωση του στα τοπικά ΜΜΕ της Σάμου ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Σταμούλης, συντονιστής Επιχειρήσεων σε Αιγαίο και Κρήτη με έδρα τη Σάμο χαρακτήρισε «δύσκολη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί». Όπως είπε «είναι διάσπαρτες οι εστίες της πυρκαγιάς στους Βουρλιώτες, και η πυρκαγιά λόγω των ανέμων έχει κατεύθυνση νότια, προς το βουνό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider