Ελλάδα
14-07-2021 | 13:20

ΞΕΕ - Υπουργείο Τουρισμού: Οι εμβολιασμοί κρίσιμοι για την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας

Newsroom
Μοιράσου το
tourismos santorini ellada
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Πολύ κρίσιμη για την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας καταγράφεται η εξέλιξη των εμβολιασμών στη χώρα μας, με την πολιτική ηγεσία του τουρισμού να σημειώνει ότι δεν μπορούμε να οραματιστούμε το μέλλον αν δεν θωρακίσουμε το παρόν, όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, από το βήμα της εκδήλωσης του ΞΕΕ και του υπουργείου Τουρισμού: "Η επόμενη μέρα του Ελληνικού Ξενοδοχείου, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά μέσα". Μάλιστα ο κ. Θεοχάρης συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, αν δεν επιτευχθεί 70% ανοσία.

«Φοβάμαι ότι υπάρχουν πολλοί ακόμη οι οποίοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι από την ταχύτερη δυνατή πρόοδο των εμβολιασμών εξαρτάται το φετινό καλοκαίρι για τον ελληνικό Τουρισμό. Η προστασία της υγείας με τη συμβολή όλων μας είναι το απαραίτητο υπόβαθρο, πάνω στο οποίο μπορεί να κτιστεί στέρεα το μέλλον του ξενοδοχειακού και του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Θεοχάρης.

Υπό το πρίσμα αυτό και ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Αλέξανδρος Βασιλικός, δεν θέλησε να κάνει καμία πρόβλεψη για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς φέτος. Από την πλευρά της, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη -αφού με τη σειρά της στάθηκε στη σημασία του εμβολιασμού για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς- υπογράμμισε ότι μετά και το άνοιγμα της αγγλικής αγοράς, σε συνδυασμό με τις αγορές της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Αμερικής μπορούν να υπάρξουν καλά αποτελέσματα στο τέλος της φετινής χρονιάς.

Η σημερινή εκδήλωση του ΞΕΕ και του υπουργείου Τουρισμού έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς παρουσιάζονται τα ευρήματα από 4 έρευνες που απασχολούν την ξενοδοχειακή βιομηχανία της χώρας. Η πρώτη έχει να κάνει με την αειφορία, η δεύτερη με την προσβασιμότητα, η τρίτη με την απασχόληση και η τέταρτη με την τεχνολογία.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.