Ελλάδα
06-07-2021 | 14:50

DoValue: Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στους άξονες της Κοινωνίας, του Περιβάλλοντος και της Υγείας

Newsroom
Μοιράσου το
DoValue: Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στους άξονες της Κοινωνίας, του Περιβάλλοντος και της Υγείας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε τρεις βασικούς άξονες επικεντρώθηκε η στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της DoValue Greece, που συμπλήρωσε ένα χρόνο ενεργούς παρουσίας στην ελληνική αγορά: την Κοινωνία, το Περιβάλλον και την Υγεία. Όπως αναφέρει στον απολογισμό των δράσεων ΕΚΕ, με βάση τον τριπλό άξονα δράσης που έχει ορίσει, ξεκίνησε με την πρώτη πρωτοβουλία τον Δεκέμβριο του 2020 σε συνεργασία με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Συγκεκριμένα, η εταιρία προσέφερε εκ μέρους των εργαζομένων της και μέσω αλυσίδας λιανικών πωλήσεων, 1.642 πακέτα με τρόφιμα και προϊόντα πρώτης ανάγκης σε άπορες οικογένειες - δικαιούχους των κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου, κατά την εορταστική περίοδο τον Δεκέμβριο.

Η πρωτοβουλία αυτή, βρίσκεται σε συνάρτηση αντίστοιχης πρωτοβουλίας του Ομίλου DoValue ο οποίος συνολικά στηρίζει τον οργανισμό Save the Children. Ειδικότερα την προηγούμενη χρονιά, η δωρεά του Ομίλου βοήθησε τα παιδιά και τις οικογένειες τους που έχουν ανάγκη, συμβάλλοντας στην αγορά τροφίμων.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία για την υποστήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και ειδικότερα του καρκίνου, αλλά και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, αναφέρεται στην ανακοίνωση, η DoValue Greece συμμετέχει και στηρίζει ενεργά εθελοντικές προσπάθειες. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στον απολογισμό δράσεων της, υποστηρίζει τις ενέργειες του Συλλόγου Φίλων της Γυναικολογικής Μαιευτικής Κλινικής του Αρεταίειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Συλλόγου Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών.

Ειδικότερα, όσον αφορά στη δράση που αναπτύσσεται στο Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, προβλέπεται η υλοποίηση ενός καινοτόμου προγράμματος υποστηρικτικής ιατρικής για τις γυναίκες που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο και βρίσκονται είτε στο στάδιο προετοιμασίας ενός χειρουργείου, είτε στο στάδιο αποθεραπείας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ειδικά σχεδιασμένου χώρου «pampering room» όπου θα εφαρμόζονται οι μέθοδοι υποστηρικτικής ιατρικής και εξακτινώνεται σε όλη την πτέρυγα της κλινικής που νοσηλεύονται γυναίκες με καρκίνο. Η DoValue Greece θα στηρίξει τουλάχιστον για ένα χρόνο τη λειτουργία του κέντρου υποστηρικτικής ιατρικής το οποίο θα στελεχώνεται κατά κύριο λόγο από εθελοντές του Συλλόγου, σε συνεργασία και με το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου. Πρόκειται για μια δράση που σχεδιάστηκε με ολιστική προσέγγιση και εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σύμφωνα με τα πρότυπα και την φιλοσοφία που έχει αναπτύξει και τεκμηριώσει επιστημονικά το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στις αρχές του Φθινοπώρου του 2021.

Εγκαινιάζοντας τη σχέση της με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» η DoValue Greece συμμετείχε ως Μέγας Χορηγός στον 1ο Virtual Ποδηλατικό Γύρο που πραγματοποιήθηκε στις 6/6/21 με σύνθημα «τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο». Η διοργάνωση του 1ου virtual ποδηλατικού γύρου αποτελεί ένα μήνυμα ενσυναίσθησης και αισιοδοξίας με κύριο στόχο την ενδυνάμωση των ανθρώπων που δοκιμάζονται από την ασθένεια και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, στο πλαίσιο της συναισθηματικής, ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, Η στήριξη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας αποτελεί για την DoValue Greece την αρχή μίας διαρκούς σχέσης με το σύλλογο και τις δράσεις του.

Τέλος, προσανατολισμένοι στην βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία του πράσινου αποτυπώματος της εταιρίας συνδυαστικά με την στήριξη κοινωνικών πρωτοβουλιών και δομών η DoValue Greece επέλεξε να χρηματοδοτήσει την αγορά και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην ιστορική δομή της ΕΛΕΠΑΠ, στο Παγκράτι. Η ΕΛΕΠΑΠ είναι ο παλαιότερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός στην Ελλάδα που παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937. Στόχος είναι να εξασφαλισθεί η ενεργειακή αυτονόμηση της δομής και παράλληλα να επιτευχθεί σημαντική μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, συμβάλλοντας παράλληλα στην προστασία του Περιβάλλοντος μέσω της παραγωγής και κατανάλωσης «καθαρής» ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.