Διεθνή
05-07-2021 | 15:50

Κομισιόν: Η ΕΕ κινητοποίησε βοήθεια για τις πυρκαγιές στην Κύπρο

Newsroom
Μοιράσου το
Κομισιόν: Η ΕΕ κινητοποίησε βοήθεια για τις πυρκαγιές στην Κύπρο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το Σαββατοκύριακο η Κύπρος ενεργοποίησε τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ ζητώντας στήριξη για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή της Λεμεσού. Ανταποκρινόμενη άμεσα, η ΕΕ κινητοποίησε πυροσβεστικά αεροσκάφη του αποθέματος rescEU, τα οποία μετέβησαν στην Κύπρο.

Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε σχετικά: «Η ΕΕ είναι απολύτως αλληλέγγυα με την Κύπρο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Η ευρωπαϊκή στήριξη βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Ευχαριστώ την Ελλάδα και την Ιταλία για την άμεση αντίδραση και την απτή αλληλεγγύη τους. Οι σκέψεις μας είναι σε όλους τους πληγέντες και στο προσωπικό πρώτης επέμβασης που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να καταπολεμήσουν τις πυρκαγιές. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε περαιτέρω βοήθεια.»

Επιπλέον, η υπηρεσία δορυφορικής χαρτογράφησης έκτακτης ανάγκης του προγράμματος Copernicus της ΕΕ ενεργοποιήθηκε για να παράσχει χάρτες εκτίμησης των ζημιών στις πληγείσες περιοχές.

Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με επιχειρησιακή ικανότητα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις κυπριακές αρχές για να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και να παράσχει κάθε περαιτέρω βοήθεια, ανάλογα με τις ανάγκες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.