Ελλάδα
02-07-2021 | 18:53

Εργασία, ασφάλιση και κατάρτιση στην ατζέντα της συνάντησης Κ. Χατζηδάκη και του ΓΓ του ΟΟΣΑ

Newsroom
Μοιράσου το
Εργασία, ασφάλιση και κατάρτιση στην ατζέντα της συνάντησης Κ. Χατζηδάκη και του ΓΓ του ΟΟΣΑ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, συναντήθηκε σήμερα με το Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Ματίας Κόρμαν, παρουσία του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό καθ. Γεωργίου Πρεβελάκη, όπως ενημερώνει με δελτίο Τύπου το υπουργείο.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε στον κ. Κόρμαν την ατζέντα των διαρθρωτικών αλλαγών που προωθεί το υπουργείο. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε:

– Στον  πρόσφατο νόμο για την Προστασία της Εργασίας που αποσκοπεί στην εξεύρεση ισορροπίας ανάμεσα στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προστασία των εργαζομένων

– Στη μεταρρύθμιση της επικουρικής ασφάλισης που δίνει περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερο έλεγχο στους νέους ασφαλισμένους για το ύψος της επικουρικής τους σύνταξης

– Και στο νομοσχέδιο που θα έρθει στο μέλλον για την προώθηση της κατάρτισης, με πιστοποίηση τόσο των παρόχων όσο και των καταρτιζομένων για να επιτευχθεί καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων.

Oι κ.κ. Χατζηδάκης και Κόρμαν, καταλήγει το υπουργείο, συζήτησαν επίσης το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του ΟΟΣΑ, με την εκπόνηση νέων μελετών εκ μέρους του Οργανισμού για θέματα που θα επιλεγούν από κοινού.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.