Πορεία Υπερηφάνειας στο Παρίσι - Μομφή κατά της Ουγγαρίας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πορεία Υπερηφάνειας στο Παρίσι - Μομφή κατά της Ουγγαρίας
Με το βλέμμα στην Ουγγαρία και το νέο νόμο κατά των ομοφυλόφιλων, έγινε η πορεία υπερηφάνειας (Pride) στο Παρίσι

Μια Πορεία Υπερηφάνειας της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ στο Παρίσι συγκέντρωσε χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας και πολλοί από αυτούς άδραξαν την ευκαιρία αυτού του πρώτου "Gay Pride" μετά την έναρξη της πανδημίας για να καταγγείλουν την κατάσταση στην Ουγγαρία.

Οι συγκεντρωμένοι, που φώναζαν συνθήματα όπως «τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων είναι ανθρώπινα δικαιώματα», έκαναν πορεία από το Παντέν, στα περίχωρα του Παρισιού, μέχρι την Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ.

Όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση στην Ουγγαρία, όπου ένας νέο νόμος απαγορεύει στα σχολεία τη χρησιμοποιούν υλικό που «προωθεί» την ομοφυλοφιλία ή την αλλαγή φύλου, ένας διαδηλωτής την χαρακτήρισε απαράδεκτη.

«Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα έπρεπε να ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία. Η απεικόνισή της δεν θα έπρεπε να απαγορεύεται, είναι παράλογο», είπε ο 58χρονος Μαρκ Παλί.

Πέρσι ματαιώθηκαν περισσότερες από 200 Πορείες Υπερηφάνειας, λόγω της πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 2026

ΕΕ: Δασμός 3 ευρώ σε μικρά δέματα αξίας κάτω των 150 ευρώ

Οι 23 μέρες που οδήγησαν τον Κυριάκο Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider