Η Μόσχα επεκτείνει το lockdown, κλείνουν οι ζώνες φιλάθλων για το Euro

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Μόσχα επεκτείνει το lockdown, κλείνουν οι ζώνες φιλάθλων για το Euro
Μάσκα για τον κορονοϊό στο Μετρό της Ρωσίας
Απαγορεύονται οι μαζώξεις πολιτών άνω των 1.000 ατόμων όπως και το κλείσιμο των μπαρ και εστιατορίων τις βραδινές ώρες. Ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην πρωτεύουσα της Ρωσίας.

Την επέκταση του lockdown με στόχο την ανάσχεση εξάπλωσης του κορονοϊού έως τις 29 Ιουνίου ανακοίνωσε η Μόσχα, με τις αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας να κλείνουν και τις ζώνες που έχουν δημιουργηθεί για την παρακολούθηση του Euro 2020 από τους φιλάθλους.

Σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, απαγορεύονται οι μαζώξεις πολιτών άνω των 1.000 ατόμων όπως και το κλείσιμο των μπαρ και εστιατορίων τις βραδινές ώρες.

Η πρωτεύουσα της Ρωσίας έχει καταγράψει το τελευταίο διάστημα έξαρσης των νέων κρουσμάτων της νόσου, με πολλά από αυτά να είναι κρούσματα με τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού.

Νωρίτερα τον Ιούνιο ο δήμαρχος της Μόσχας είχε ανακοινώσει ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της covid-19 για τους εργαζόμενους σε κάποιου τομείς και είχε κηρύξει αυτή την εβδομάδα «μη εργασίας». Οι επιχειρήσεις θα επαναλειτουργήσουν στη Μόσχα από τη Δευτέρα, πρόσθεσε ο Σομπιάνιν.

Σημειώνεται πως η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 17.262 νέα κρούσματα κορονοϊού, μεταξύ των οποίων 9.056 στη Μόσχα, ρεκόρ νέων μολύνσεων στην πρωτεύουσα για ένα 24ωρο από την αρχή της πανδημίας.

Το σύνολο των κρουσμάτων στη Ρωσία διαμορφώνεται σε 5.281.309 μέχρι σήμερα.

Οι νεκροί από τη νόσο αυξήθηκαν κατά 453 σε σχέση με την Πέμπτη, ανεβάζοντας το σύνολο των θυμάτων από τον κορονοϊό στη Ρωσία σε 128.455.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider