Περού: Σχεδόν τριπλασιάστηκε ο απολογισμός των νεκρών από τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περού: Σχεδόν τριπλασιάστηκε ο απολογισμός των νεκρών από τον κορονοϊό
Κορονοϊός στο Περού
Σε πάνω από 180.000 ανέρχονται οι ανθρώπινες απώλειες από την πανδημία στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Το Περού προχώρησε τη Δευτέρα στην αναθεώρηση προς τα πάνω του συνολικού απολογισμού των νεκρών από τον κορονοϊό, με την κυβέρνηση της χώρας να ανακοινώνει ότι από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει τη ζωή τους 180.764 άτομα.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 69.342 νεκρούς και η αναθεώρηση ήρθε καθώς η κυβέρνηση του Περού επανεκτίμησε τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα.

«Θεωρούμε υποχρέωση μας να δημοσιεύσουμε τα ανανεωμένα δεδομένα» δήλωσε η πρωθυπουργός, Βιολέτα Μπερμούντεζ, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Το Περού θεωρείται ως η χώρα που έχει πληγεί περισσότερες παγκοσμίως από την πανδημία, συγκριτικά με την έκταση και τον πληθυσμό της.

Σύμφωνα με το Reuters, τα νέα στοιχεία συνάδουν με τους λεγόμενους «υπερβάλλοντες θανάτους», ένα στατιστικό μέτρο που χρησιμοποιήθηκε στο Περού και σε άλλες χώρες για να υπολογιστούν οι πιθανοί θάνατοι από τον νέο κορονοϊό. Με αυτό το στατιστικό μέτρο συγκρίνεται το σύνολο των θανάτων σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο με εκείνο μιας άλλης χρονικής περιόδου, πριν από την πανδημία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider