Ιταλία: Στους 13 οι νεκροί από πτώση τελεφερίκ στις Άλπεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Στους 13 οι νεκροί από πτώση τελεφερίκ στις Άλπεις
Τελεφερίκ στις ιταλικές Άλπεις
Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές πολιτικής προστασίας, το δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή του βόρειου Πιεντμόντ. Δύο παιδιά μεταξύ των τραυματιών.

Σε 13 αυξήθηκαν τα έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή από πτώση τελεφερίκ στο οποίο επέβαιναν στο βόρειο Πιεντμόντ της Ιταλίας, στις Άλπεις, στα σύνορα της χώρας με Γαλλία και Ελβετία.

Σύμφωνα με την υπηρεσία διασώσεων της Ιταλίας, ακόμα 3 άτομα τραυματίστηκαν από τη συντριβή και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής. Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και 2 παιδιά (ηλικίας 5 και 9 ετών), που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο Τορίνο

Το τελεφερίκ έπεσε από μεγάλο ύψος, για λόγους που δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμα, μετέδωσε το Associated Press.

Η καμπίνα, όπως έκαναν γνωστό οι πυροσβέστες, έπεσε σε δασώδη περιοχή, κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των πυροσβεστών και της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων και παρακολουθεί διαρκώς τις επιχειρήσεις για εντοπισμό άλλων επιζώντων

Σημειώνεται πως το τελεφερίκ άνοιξε πρόσφατα μετά από μήνες που ήταν ανενεργό, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό στην Ιταλία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider