OHE: Στήριξη στην πρωτοβουλία Αλ-Σίσι για διατήρηση της ασφάλειας στην περιοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
OHE: Στήριξη στην πρωτοβουλία Αλ-Σίσι για διατήρηση της ασφάλειας στην περιοχή
Σύμφωνα με την αιγυπτιακή προεδρία, ο Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε τη μεγάλη εκτίμηση της διεθνούς κοινότητας για την πρόσφατη πρωτοβουλία του Προέδρου Αλ Σίσι.

Τα Ηνωμένα Έθνη στηρίζουν τις αιγυπτιακές προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας και κατάπαυση του πυρός μεταξύ της Παλαιστίνης και του Ισραήλ, επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες σε χθεσινή τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή προεδρία, ο Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε τη μεγάλη εκτίμηση της διεθνούς κοινότητας για την πρόσφατη πρωτοβουλία του Προέδρου Αλ Σίσι να υποστηρίξει τη διαδικασία ανοικοδόμησης στα Παλαιστινιακά Εδάφη με το ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων, μέσω αιγυπτιακών εξειδικευμένων εταιρειών.

Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος τόνισε τη σοβαρότητα των αρνητικών επιπτώσεων των πρόσφατων εξελίξεων για την περιφερειακή ασφάλεια, καθώς και τον αντίκτυπό τους στην επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας την ανάγκη εξεύρεσης δίκαιης λύσης στο παλαιστινιακό ζήτημα που να οδηγεί στην ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με τις αποφάσεις διεθνούς νομιμότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider