Κικίλιας: Εμβολιασμοί και άνοιγμα του τουρισμού πρωταγωνιστές στην «ατζέντα» του υπουργείου Υγείας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κικίλιας: Εμβολιασμοί και άνοιγμα του τουρισμού πρωταγωνιστές στην «ατζέντα» του υπουργείου Υγείας
«Γαλάζια Ελευθερία» το σχέδιο για τους εμβολιασμούς στα ελληνικά νησιά του υπυοργείου Υγείας.

Στην επιδημιολογικά στοιχεία που καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα στην Ελλάδα, στο άνοιγμα του τουρισμού και στο σχέδιο «Γαλάζια Ελευθερία» αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας.

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τον κ. Τσιόδρα, ο 7ήμερος κυλιόμενος μέσος μέχρι χθες, ήταν 2.040 επιβεβαιωμένα κρούσματα τη μέρα» ανέφερε και πρόσθεσε πως «η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών είναι τα 39 έτη, πέφτοντας για πρώτη φορά κάτω από τα 40 έτη. Αύξηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρουσιάζουν τα κρούσματα στις νεότερες ηλικιακές ομάδες».

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως ο δείκτης θετικότητας έχει υποχωρήσει σταθερά κάτω από το 4% και την τελευταία εβδομάδα βρίσκεται στο 3,8%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, τα ενεργά κρούσματα σήμερα στη χώρα είναι 21.136 και περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους έχουν οι Περιφέρειες, Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίου.

Τουρισμός

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» ανοίγει τη χώρα στον κόσμο με ασφάλεια, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος σημείωσε πως ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και είναι συνυφασμένος με την ίδια τη ζωή των Ελλήνων.

«Γι’ αυτό με ταχείς ρυθμούς προχωρά ο εμβολιασμός τόσο των μονίμων κατοίκων των νησιών μας, όσο και των εποχικών εργαζόμενων στον τουρισμό. Αυτός είναι και ο λόγος που στρατηγικά επιλέξαμε να διαθέσουμε εκεί το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ώστε η Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» να προχωρήσει με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς. Και για αυτό τον λόγο, ανοίγουμε και επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές στα νησιά μας» τόνισε.

«Θέλω εδώ ως Υπουργός Υγείας να επαναλάβω τα λόγια του Πρωθυπουργού. Δεν πρόκειται να κάνουμε κανέναν συμβιβασμό σε ό,τι αφορά τη Δημόσια Υγεία και την ασφάλεια, καθώς θα καλωσορίζουμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τους ανθρώπους εκείνους που θα επιλέξουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους.

Γιατί είναι σαφές ότι η πορεία του τουρισμού είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Ως Υπουργείο Υγείας θέλουμε να προστατεύσουμε τόσο τους κατοίκους των νησιών μας, όσο και τους τουρίστες.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση των Υγειονομικών Δομών στη νησιωτική χώρα.

Φέτος μάλιστα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι, καθώς εκτός από το «όπλο» των εμβολιασμών, έχουμε ενισχύσει τις δομές στα νησιά μας με περισσότερες προσλήψεις, με πολλαπλάσιες δυνατότητες testing, αλλά και πολύ περισσότερες δυνατότητες διακομιδών και αεροδιακομιδών, εάν και εφόσον χρειαστεί».

Εμβολιασμοί

«Από την αρχή της Επιχείρησης «Ελευθερία» και μέχρι σήμερα το μεσημέρι, έχουν πραγματοποιηθεί 4.554.868 εμβολιασμοί.

Σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 4.615.000 εμβολιασμούς, αλλά και το 1,7 εκατομμύρια συμπολιτών μας που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Ενώ την Παρασκευή θα περάσουμε τα 3 εκατομμύρια συμπολιτών μας που θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση.

Να τονίσω ότι κλείνουμε δύο εβδομάδες που ξεπερνάμε καθημερινά τους 103.000 εμβολιασμούς, μια δυναμική που θα αυξάνεται συνεχώς και θα κορυφωθεί το μήνα Ιούνιο.

Κάτι που ξεκάθαρα αποτυπώνεται και στον επταήμερο κυλιόμενο μέσο των εμβολιασμών ανά 100 κατοίκους, όπου η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data. (πάνω από εμάς μόνο Μάλτα, Κύπρος και Λουξεμβούργο)

Επίσης, στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, η Ελλάδα με 16,1% είναι στην 5η θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: 2.293 νέα κρούσματα, 53 θάνατοι και 642 διασωληνωμένοι το τελευταίο 24ωρο

ΣΦΕΕ: 5 βήματα για την επείγουσα προώθηση της ισότητας στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

gazzetta
gazzetta reader insider insider