Pulse: ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης «κερδίζουν» σε νέα δημοσκόπηση - Στήριξη πολιτών στα μέτρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pulse: ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης «κερδίζουν» σε νέα δημοσκόπηση - Στήριξη πολιτών στα μέτρα
Διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στο13,5% (38% η ΝΔ έναντι 24,5% του ΣΥΡΙΖΑ), στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse, την οποία δημοσιεύει ο ΣΚΑΙ. Υπενθυμίζεται, ότι στην προηγούμενη έρευνα της Pulse τον Μάρτιο, η ψαλίδα στην εκτίμηση ψήφου είχε κλείσει στις 12 μονάδες, με τη ΝΔ να παρουσιάζει κάμψη.

Διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στο 13,5% (38% η ΝΔ έναντι 24,5% του ΣΥΡΙΖΑ), στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse, την οποία δημοσιεύει ο ΣΚΑΙ. Υπενθυμίζεται, ότι στην προηγούμενη έρευνα της Pulse τον Μάρτιο, η ψαλίδα στην εκτίμηση ψήφου είχε κλείσει στις 12 μονάδες, με τη ΝΔ να παρουσιάζει κάμψη.

πρόθεση

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει το 44%, αυξάνοντας τη διαφορά του από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προτιμάται από το 26%. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ ανοίγει την ψαλίδα με 36% (35% στην προηγούμενη έρευνα) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 23,5% (24% στην προηγούμενη έρευνα). Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 6,5%, ΚΚΕ με 5,5%, Ελληνική Λύση με 4% και ΜεΡΑ25 με 3%.

Θετική αποτίμηση των πολιτών για τα νέα οικονομικά μέτρα στήριξης

Οι πολίτες αποτιμούν, επίσης, θετικά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για οικονομία και κοινωνία. Αρχικά, για τα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης σε επιχειρήσεις και ιδιώτες, το 55% δηλώνει ότι είναι σε σωστή κατεύθυνση και το 29% ότι είναι σε λανθασμένη.

Το 54% στηρίζει την απόφαση να μην επιτραπεί η έξοδος του Πάσχα, σε αντίθεση με το 38%, ενώ το 75% δηλώνει ότι είναι σωστό το άνοιγμα εστίασης και σχολείων μετά το Πάσχα, σε αντίθεση με το 16%.

Ευχαριστημένοι οι πολίτες από την στάση Δένδια

Στους πολιτικούς δείκτες, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (75%) αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά την παρουσία Δένδια στην Άγκυρα, το 11% αρνητικά και το 14% δεν τοποθετείται λόγω άγνοιας. Στους δείκτες πολιτικούς αυτοπροσδιορισμού, το 93% όσων αυτοπροσδιορίζονται ως Κεντρώοι και το 95% όσων ως Κεντροδεξιοί εγκρίνουν τη στάση Δένδια, ενώ ακόμα και οι Αριστεροί (57%) στηρίζουν τη στάση του υπουργού Εξωτερικών.

Αλλάζουν στάση οι πολίτες σε ό,τι έχει να κάνει με το εμβόλιο

Αρχής γενομένης από τους εμβολιασμούς, το 75% δηλώνει ότι θα κάνει το εμβόλιο σίγουρα και μάλλον ναι, ενώ το 24% όσων δεν το έχουν ήδη κάνει εμφανίζονται αρνητικοί στο να το κάνουν. Σημειωτέον, ο εν λόγω δείκτης δεν αφορούσε πρακτικά μια μεγάλη μάζα της έρευνας.

Επίσης, το 56% δηλώνει πως θα το κάνει το συντομότερο, το 13% σε 2-3 μήνες, το 16% αρκετά αργότερα, ενώ το 13% ποτέ.

Το 48% των ερωτηθέντων αθροιστικά είναι πολύ και αρκετά ικανοποιημένο από τη διαδικασία και την ταχύτητα των εμβολιασμών, το 21% είναι μέτρια ικανοποιημένο, ενώ το 25% δεν είναι ικανοποιημένο.

Προφανώς, αυτή η διαφορά οφείλεται στην καθυστέρηση των εμβολιασμών, λόγω της έλλειψης προμηθειών τους προηγούμενους μήνες. Σημειωτέον, η πλειοψηφία των πολιτών (50%) εμφανίζεται πολύ και αρκετά ανήσυχη για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, ενώ το 18% ανησυχεί μέτρια και το 18% επίσης λίγο έως καθόλου.

Καταλληλότερος

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider