Σαρηγιάννης: «Όχι» στο Πάσχα στο χωριό – Να καθυστερήσει το άνοιγμα εστίασης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σαρηγιάννης: «Όχι» στο Πάσχα στο χωριό – Να καθυστερήσει το άνοιγμα εστίασης
Εδώ και μια εβδομάδα διανύουμε την κορύφωση του τρίτου κύματος», σημείωσε μεταξύ άλλων, ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να κάνουμε Πάσχα στην περιφέρεια εμφανίζεται ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος τονίζει πως υπάρχει μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι κυρίως η πίεση στις ΜΕΘ, εμείς υπολογίζουμε ότι μπορεί να φτάσει μέχρι τις 25-28 του μήνα κοντά στις 890-900. Όλοι θα το θέλαμε, αλλά μία μαζική έξοδος το Πάσχα δεν βοηθά. Δεν είναι όμως εφικτό», είπε ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Open.

Να καθυστερήσει το άνοιγμα στην εστίαση

Αναφερόμενος στα κρούσματα, ο κ. Σαρηγιάννης είπε χαρακτηριστικά:

«Στην Αττική έχουμε μία μικρή αύξηση στο ιικό φορτίο, ίσως αυτό οφείλεται σε κάποιο βαθμό και στα κορονοπάρτι, αλλά όχι μόνο σ’ αυτά, γιατί έχουμε κάνει και άλλα ανοίγματα. Την αύξηση αυτή θα τη δούμε και στα κρούσματα τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, δεν θα είναι κάτι πολύ μεγάλο και θα μπορέσουμε να την αναχαιτίσουμε. Αυτό θα φανεί γύρω στις 25-26 του μήνα. Εδώ και μια εβδομάδα διανύουμε την κορύφωση του τρίτου κύματος», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider