Ελλάδα
19-04-2021 | 20:14

Γ. Τσακίρης: Θέλουμε να δούμε δράσεις και προγράμματα που θα έχουν την μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία

Newsroom
Μοιράσου το
Γ. Τσακίρης: Θέλουμε να δούμε δράσεις και προγράμματα που θα έχουν την μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην απόφαση να ενισχυθούν ακόμα περισσότεροι οι Περιφέρειες και τα επιχειρησιακά τους προγράμματα με το 1/3 του νέου ΕΣΠΑ, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση στην Πάτρα, με αφορμή την επίσημη έναρξη της διαβούλευσης για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021 - 2027.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο νέο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας, με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας, ο Γιάννης Τσακίρης επεσήμανε ότι «κάθε καινούργιο πρόγραμμα είναι πιο δύσκολο από το προηγούμενο» και ζήτησε «να προσδιοριστούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Δυτικής Ελλάδας», προσθέτοντας ότι «θέλουμε να δούμε δράσεις και προγράμματα που θα έχουν την μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία».

Επίσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στην εκδήλωση, όπου συμμετείχε διαδικτυακά μεγάλος αριθμός αυτοδιοικητικών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της Δυτικής Ελλάδας, τόνισε ότι «η Περιφέρεια έχει σημειώσει βήματα προόδου σε σχέση με το παρελθόν» και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι η δυναμική αυτής της περιοχής, αλλά και η φρεσκάδα που φέρνει σε όλη την Ελλάδα, μπορεί να μας βοηθήσει τα επόμενα επτά χρόνια της προγραμματικής περιόδου, ώστε να είναι γόνιμα και προσοδοφόρα».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπογράμμισε στην ομιλία του ότι «το νέο ΕΣΠΑ δεν θα προσφέρει 'επανεκκίνηση', αλλά 'αναγέννηση'» και πρόσθεσε: «Ανοίγουμε ένα νέο βιβλίο και ξεκινάμε να το γράφουμε από την αρχή. Ο παλιός τόμος κλείνει και μπαίνει στο ράφι. Ο νέος τόμος, της Δυτικής Ελλάδας που δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την πρωτιά και την πρωτοπορία, αρχίζει να γράφεται».

Όπως είπε στην συνέχεια ο Νεκτάριος Φαρμάκης, «οι πόροι που θα διατεθούν στο περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα της Δυτικής Ελλάδας για τη νέα προγραμματική περίοδο φτάνουν στο ύψος των 600 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που είναι το τέταρτο μεγαλύτερο στη χώρα μετά την Αττική, την Κεντρική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη».

Στην εκδήλωση μίλησε και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «όλα τα περιφερειακά προγράμματα ενισχύονται σημαντικά στη χρηματοδότησή τους», και πρόσθεσε: «Θέλουμε να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο, να τρέξουμε γρήγορα με όρους δυναμικής. Να προσανατολιστούμε σε μια νέα γενιά ώριμων έργων προς υλοποίηση. Στο πλαίσιο της διαβούλευσης θα εξειδικεύσουμε τις ανάγκες του καθενός, ώστε να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα φιλόδοξο που θα κάνει την πραγματική διαφορά». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.