Εμβόλιο J&J: Ο Φάουτσι αναμένει απόφαση στις ΗΠΑ μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εμβόλιο J&J: Ο Φάουτσι αναμένει απόφαση στις ΗΠΑ μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα
Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ και σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας δήλωσε πως δεν θα του κάνει έκπληξη απόφαση για συνέχιση χρήσης του εμβολίου.

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ και σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, Άντονι Φάουτσι, αναμένει πως η απόφαση για το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της νόσου θα ληφθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας την Κυριακή στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ο Φάουτσι είπε πως «εκτιμώ ότι θα έχουμε την απόφαση των ειδικών για το εμβόλιο μέχρι την Παρασκευή».

Ακόμα, ο ίδιος ανέφερε ότι δεν θα του προκαλέσει έκπληξη αν η απόφαση των αρχών επιτρέψει τη συνέχιση των εμβολιασμών με το μονοδοσικό σκεύασμα της J&J.

Υπενθυμίζεται πως οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές υγείας πρότειναν την περασμένη εβδομάδα την αναστολή της χορήγησης του εμβολίου της J&J έπειτα από τα περιστατικά που σημειώθηκαν με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων αίματος σε έξι γυναίκες από τους περίπου επτά εκατομμύρια εμβολιασμένους με το συγκεκριμένο σκεύασμα στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider