Διεθνή
07-04-2021 | 11:09

Toshiba: Προσφορά εξαγοράς ύψους 20 δισ. δολαρίων από τη CVC

Newsroom
Μοιράσου το
Toshiba: Προσφορά εξαγοράς ύψους 20 δισ. δολαρίων από τη CVC
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Προσφορά εξαγοράς της Toshiba, η οποία μπορεί να ξεπεράσει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, κατέθεσε το βρετανικό fund CVC Capital Partners σύμφωνα με το BBC.

Αν η συμφωνία προχωρήσει, θα επιτρέψει στην Toshiba να επικεντρωθεί στον τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας και άλλες βασικές υπηρεσίες.

Στην επίσημη πρόταση η οποία αναμένεται εντός της ημέρας, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, η CVC θα προσφέρει premium 30% έναντι της τρέχουσας τιμής μετοχής του ιαπωνικού βιομηχανικού ομίλου, ενώ η CVC θα εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων επενδυτών στην εξαγορά.

Μετά την  κυκλοφορία της είδησης, η τιμή της μετοχή της Toshiba κατέγραψε ανοδική πορεία σχεδόν κατά 20%. Η κεφαλαιοποίηση της Toshiba στο κλείσιμο της Τρίτης ήταν λίγο υψηλότερη από τα 1,7 τρισ. γεν (15,8 δισ. δολάρια).

Eδώ και χρόνια, η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά από σκάνδαλα που έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της και τα οποία απειλούν την επιβίωση της. Μεταξύ των σκανδάλων, είναι οι αναφορές ψευδών οικονομικών στοιχείων και σοβαρές απώλειες στη μονάδα πυρηνικής ενέργειας στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.