Γερμανία: Έκκληση για lockdown 2 ή 3 εβδομάδων - 1.000 νεκροί σε ΜΕΘ από τα μέσα Μαρτίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Έκκληση για lockdown 2 ή 3 εβδομάδων - 1.000 νεκροί σε ΜΕΘ από τα μέσα Μαρτίου
Όπως είπε ο Κρίστιαν Καραγιαννίδης, «με αυτούς τους ρυθμούς, θα φτάσουμε σε πλήρη χωρητικότητα των νοσοκομείων μέσα σε λιγότερο από 4 εβδομάδες».

Μήνυμα για την άμεση εφαρμογή ενός lockdown 2 με 3 εβδομάδων στη Γερμανία προκειμένου να ανακοπεί η πορεία του κορονοϊού έστειλε ο επιστημονικός επικεφαλής του οργανισμού εκτάκτων υγειονομικών αναγκών της χώρας (DIVI) και ελληνικής καταγωγής, Κρίστιαν Καραγιαννίδης.

Μιλώντας στην εφημερίδα Rheinische Post, ο Καραγιαννίδης περιέγραψε την πολύ δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει το σύστημα υγεία της Γερμανίας λόγω του κορονοϊού, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως 1.000 άτομα που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ έχασαν τη ζωή τους από τα μέσα Μαρτίου.

«Εάν οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό συνεχιστούν με αυτούς τους ρυθμούς, θα φτάσουμε σε πλήρη χωρητικότητα των νοσοκομείων μέσα σε λιγότερο από 4 εβδομάδες. Δεν υπερβάλλουμε. Οι προειδοποιήσεις μας βασίζονται στους αριθμούς» υπογράμμισε ο Καραγιαννίδης.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού αυξήθηκε σήμερα κατά 24.300 κι έφθασε στα 2,833 εκατομμύρια --η μεγαλύτερη αύξηση από τις 14 Ιανουαρίου.

Ο αριθμός των νεκρών από επιπλοκές της covid-19 αυξήθηκε κατά 201 και έφθασε στα 76.543.

Τις τελευταίες επτά ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, το οποίο η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως μέτρο στις αποφάσεις της για την επιβολή των περιοριστικών μέτρων, αυξήθηκε σε 134 από 132 που ήταν χθες και από 113 που ήταν πριν από μια εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider