ΗΠΑ: Πολύμηνο υψηλό στις προσλήψεις τον Μάρτιο - Αισιοδοξία για οικονομική ανάκαμψη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Πολύμηνο υψηλό στις προσλήψεις τον Μάρτιο - Αισιοδοξία για οικονομική ανάκαμψη
Όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι ιδιωτικές εταιρείες στις ΗΠΑ έχουν προσωρήσει σε προσλήψεις 517.000 εργαζομένων το Μάρτιο, σε σχέση με τις 176.000 οπροσλήψεις που καταγράφηκαν τον προηγούμενο μήνα.

Ρεκόρ προσλήψεων από τον Σεπτέμβριο του 2020, καταγράφεται το Μάρτιο του 2021 στις ΗΠΑ, καθώς οι αμερικανικές ιδιωτικές εταιρείες αυξάνουν το προσωπικό τους, με φόντο την αισιοδοξία για οικονομική ανάκαμψη και την αύξηση των εμβολιασμών Covid, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης ADP για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι ιδιωτικές εταιρείες στις ΗΠΑ έχουν προσωρήσει σε προσλήψεις 517.000 εργαζομένων τον Μάρτιο, σε σχέση με τις 176.000 προσλήψεις που καταγράφηκαν τον προηγούμενο μήνα (αναθεωρημένο σύνολο), αν και δεν άγγιξαν τις 525.000 προσλήψεις, όπως είχε εκτιμήσει το Dow Jones.

Παρότι, χαμηλότερο τον εκτιμήσεων, το σύνολο προσλήψεων Μαρτίου, αποτελεί «ρεκόρ» της τελευταίας περιόδου, από τις 821.000 προσλήψεις του Σεπτεμβρίου του 2020.

Ώθηση από τους κλάδους ψυχαγωγίας και φιλοξενίας

Οι περισσότερες προσλήψεις σημειώθηκαν στους κλάδους της ψυχαγωγίας και της φιλοξενίας, οι οποίοι ήταν και αυτοί που δέχτηκαν το ισχυρότερο πλήγμα, κατά την επιβολή των μέτρων απαγόρευσης και επαναλαμβανόμενων lockdown λόγω Covid. Συγκεκριμένα, εκεί καταγράφηκαν προσλήψεις 169.000 νέων εργαζομένων.

Ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ και ανάλογες επιχειρήσεις έχουν «τη μεγαλύτερη δυνατότητα να βελτιωθούν, καθώς η οικονομία επανεκινείται σταδιακά και τα εμβόλια γίνονται πιο διαθέσιμα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανώτερη οικονομική αναλύτρια της ADP, Νέλα Ρίτσαρντσον, προσθέτοντας πως θέτονται οι βάσεις για την αύξηση του μηνιαίου ρυθμού προσλήψεων τους επόμενους μήνες.

Το εμπόριο, οι μεταφορές και οι εταιρείες κοινής ωφελείας κατέγραψαν συνολικά 92.000 προσλήψεις, ενώ οι επαγγελματίες και εταιρείες υπηρεσιών αύξησαν το εργατικό δυναμικό κατά 83.000, την ώρα που στον κλάδο της εκπαίδευσης και στον κλάδο της υγείας σημειώθηκαν 68.000 προσλήψεις το Μάρτιο.

Οι κατασκευαστές προϊόντων, επίσης, έδειξαν σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης αυτό το μήνα, με τον κατασκευαστικό κλάδο να προσθέτει 49.000 θέσεις εργασίας και των κατασκευών να καταγράφει 32.000 νέες προσλήψεις.

Από άποψη μεγέθους, οι μικρές επιχειρήσεις πραγματοποίησαν 174.000 προσλήψεις, οι μεγάλες επιχειρήσεις έκαναν 155.000 προσλήψεις, ενώ οι εταιρείες με 50 έως 499 εργαζομένους πραγματοποίησαν 188.000 προσλήψεις αυτό τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider