Σαρηγιάννης για κορονοϊό: Είμαστε στη φάση της κορύφωσης του κύματος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σαρηγιάννης για κορονοϊό: Είμαστε στη φάση της κορύφωσης του κύματος
Σύμφωνα με τους ειδικούς,  επόμενες 3 εβδομάδες θα πιεστεί το σύστημα Υγείας, ειδικά στο κομμάτι των ΜΕΘ.

Ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για τις επόμενες εβδομάδες λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού αναμένει ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Μιλώντας στο Mega το Σάββατο, ο κ. Μπουλμπασάκος είπε πως «τις επόμενες 3 εβδομάδες θα πιεστεί το σύστημα Υγείας, ειδικά στο κομμάτι των ΜΕΘ. Γιατί κάποιοι από αυτούς που νοσηλεύονται σε κλινικές covid θα χρειαστούν ΜΕΘ. Θα πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να εξασφαλίσουμε αυτή τη δυνατότητα στους ασθενείς μας» σημείωσε.

Σχετικά με τα self – τεστ υπογράμμισε την ανάγκη να επιτηρούνται τα θετικά κρούσματα. «Να συγκροτηθεί ομάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας για τα θετικά κρούσματα. Να μιλάει μαζί τους αν έχουν συμπτώματα, τι πρέπει να κάνουν κλπ».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μίλησε για επαναλειτουργία του λιανεμπορίου μετά το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου.

«Να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 12 του μήνα, όχι νωρίτερα, γιατί δεν θα είμαστε σε ικανή αποσυμπίεση μέχρι τότε. Στις 12 μπορούμε να ανοίξουμε» σημείωσε, ενώ σχετικά με τα σχολεία πρότεινε το άνοιγμα των λυκείων στις 5 Απριλίου, με τεστ και την επαναλειτουργία δημοτικών και γυμνασίων μετά το Πάσχα.

«Αυτό θα ήταν ότι καλύτερο και πιο ασφαλές για όλους. Ώστε να μην πάμε σε άνοιγμα – κλείσιμο που κουράζει» συμπλήρωσε.

Ακόμα, υπογράμμισε ότι πλέον ο δείκτης μεταδοτικότητας (RT) του ιού βρίσκεται στο 1, κάτι που αν συνεχιστεί προμηνύει σταθεροποίηση. «Είμαστε στη φάση της κορύφωσης του κύματος» εξήγησε o κ. Σαρηγιάννης, όπως μετέδωσε το tovima.gr.

Σε ότι αφορά στα self – τεστ έκανε λόγο για έναν «πολύ σημαντικό μηχανισμό για να αναχαιτίσουμε την πανδημία. Είναι όπλο άμεσης δράσης. Δεν είναι για επιδημιολογική επιτήρηση. Είναι για να σταματήσει η αλυσίδα διασποράς».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider