Στον Εισαγγελέα άλλοι δύο συλληφθέντες για την επίθεση στον αστυνομικό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον Εισαγγελέα άλλοι δύο συλληφθέντες για την επίθεση στον αστυνομικό
Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια από την οποία θα ζητήσουν προθεσμία για να ετοιμάσουν την απολογία τους.

Τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης της έκρηξης και της κατοχής εκρηκτικών υλών απέδωσε ο Εισαγγελέας με την ποινική δίωξη που άσκησε άσκησε στους δύο νεαρούς συλληφθέντες για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Οι κατηγορούμενοι, 22 και 23 χρονών, φέρονται να έχουν εμπλοκή στην άγρια επίθεση που δέχθηκε από ομάδα διαδηλωτών ο αστυνομικός κατά την διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια από την οποία θα ζητήσουν προθεσμία για να ετοιμάσουν την απολογία τους.

Ο 30χρονος που συνελήφθη για την επίθεση, δεν βρισκόταν στη Νέα Σμύρνη, δηλώνει ο δικηγόρος του

Αρνείται κάθε εμπλοκή του στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης ο 30χρονος, που είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού, μαζί με άλλους, του 27χρονου αστυνομικού, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο δικηγόρος, Παύλος Σαράκης, γνωστοποιώντας ότι ανέλαβε την υπεράσπισή του.

Απέναντι στην κατηγορία ότι ο 30χρονος είναι ο πρώτος που επιτέθηκε στον αστυνομικό, ο κ. Σαράκης αναφέρει στο δελτίο Τύπου του, πως η εμπλοκή του εντολέα του προέκυψε «μετά από αναξιόπιστη και κακόβουλη καταγγελία/κατάθεση προσώπου, με το οποίο υφίσταται διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους».

«Ουδέν άλλο αντικειμενικό στοιχείο υφίσταται στην δικογραφία, που να τον εμπλέκει στο συγκεκριμένο βάρβαρο περιστατικό. Θα προσκομίσουμε στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές αμάχητα αποδεικτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν την θέση του, ότι ουδεμία σχέση έχει με τα διερευνόμενα θλιβερά συμβάντα. Ο εντολέας μας ισχυρίζεται και μπορεί να αποδείξει, ότι κατά τον επίμαχο χρόνο των γεγονότων βρισκόταν στην Δυτική Αττική και όχι στην Ν. Σμύρνη. Ισχυρισμός που θα επιβεβαιωθεί και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, και ειδικότερα από τον εντοπισμό της στιγματοθέτησής του (GPS) κατά τους επίδικους χρόνους». Ο 30χρονος κρατείται και θα οδηγηθεί για απολογία στην 13η τακτική ανακρίτρια το Σάββατο το πρωί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider