ΗΠΑ: Λιγότεροι από 1.000 θάνατοι σε 24 ώρες, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Λιγότεροι από 1.000 θάνατοι σε 24 ώρες, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο
Ο αριθμός απέχει πολύ από τους 4.473 θανάτους οι οποίοι καταγράφονταν μέσα σε μία ημέρα τη 12η Ιανουαρίου.

Για πρώτη φορά τους τελευταίους σχεδόν τρεισήμισι μήνες, οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες Δευτέρα λιγότερους από 1.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Σε 24 ώρες υπέκυψαν 749 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός. Ο αριθμός αυτός απέχει πολύ από τους 4.473 θανάτους οι οποίοι καταγράφονταν μέσα σε μία ημέρα τη 12η Ιανουαρίου. Πρέπει κανείς να ανατρέξει στα στοιχεία του Νοεμβρίου του 2020 για να βρει αριθμό θανάτων κάτω από το φράγμα των χιλίων (822 την 29η).

Η επιβράδυνση της πανδημίας συνεχίζεται στις ΗΠΑ, που επανήλθαν στα επίπεδα των θανάτων και των μολύνσεων που καταγράφονταν πριν από το Χάλογουιν, τις γιορτές των Ευχαριστιών, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όταν έγιναν μετακινήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων και ακολούθησε η έξαρση της εξάπλωσης του SARS-CoV-2.

Για τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είδε το κολοσσιαίο σχέδιό του για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας που προβλέπει δαπάνες 1,9 τρισ. δολαρίων να εγκρίνεται από τη Γερουσία το Σάββατο, αυτή είναι η δεύτερη καλή είδηση, που έρχεται να προστεθεί στη στρατηγική του για τη διεύρυνση της ανοσοποίησης, τον εμβολιασμό σε μαζική κλίμακα.

Η εκστρατεία εμβολιασμού που άρχισε τον Δεκέμβριο επιταχύνεται, καθώς σχεδόν το 10% του πληθυσμού — 31,5 εκατ. άνθρωποι — έχουν πλέον λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων της Pfizer και της Moderna, ή τη μοναδική απαιτούμενη δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson.

Οι υγειονομικές αρχές εξάλλου συνέβαλαν στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα αισιοδοξίας ανακοινώνοντας ότι οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί μπορούν να συναντώνται σε μικρές ομάδες χωρίς να χρειάζεται να φορούν μάσκες, ή να τηρούν την επιλεγόμενη κοινωνική απόσταση.

Ωστόσο οφείλουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας όταν βρίσκονται σε κλειστούς χώρους με ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί και σε δημόσιους χώρους.

Με πάνω από 525.000 νεκρούς και πάνω από 29 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του νέου κορονοϊού στον πλανήτη, τουλάχιστον σε απόλυτα μεγέθη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider