«Γέφυρες» από Αυστρία και Δανία με το Ισραήλ για τα εμβόλια του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Γέφυρες» από Αυστρία και Δανία με το Ισραήλ για τα εμβόλια του κορονοϊού
Οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης προστίθενται στη λίστα μελών της ΕΕ που δείχνουν τη δυσφορία τους για τις πολιτικές της Ένωσης με τα εμβόλια.

Το ζήτημα της συνεργασίας του Ισραήλ με την Αυστρία και τη Δανία για την παραγωγή εμβολίων κατά του κορονοϊού Covid-19 θα τεθεί επί τάπητος σε συναντήσεις που θα έχει μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Την Πέμπτη ο Νετανιάχου θα υποδεχθεί τον Αυστριακό καγκελάριο, Σεμπάστιαν Κουρτς και την πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν για να συζητήσουν «μια διεθνή σύμπραξη για την κατασκευή εμβολίων.

Ο Αυστριακός Κουρτς δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild πως η χώρα του και η Αυστρία δεν επιθυμούν να εξαρτώνται αποκλειστικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα εμβόλια.

«Είχαμε συμφωνήσει το καλοκαίρι πως τα εμβόλια προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα μοιραστούν γρήγορα. Αν και αυτή η συμφωνία ήταν καλή, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αργεί πολύ με την έγκριση των εμβολίων από τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις.

Από την πλευρά της, η Φρεντέρικσεν ήταν πιο προσεχτική σε δηλώσεις που έκανε εν όψει της επίσκεψης της στο Ισραήλ, λέγοντας πως οι συζητήσεις με τον Νετανιάχου δεν σημαίνουν έλλειψη εμπιστοσύνης στην ΕΕ προσθέτοντας παράλληλα πως οι χώρες χρειάζονται να κάνουν περισσότερα για την παραγωγή εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Όπως σημειώνει το Politico, η Αυστρία και η Δανία είναι δύο από τις χώρες της ΕΕ που δείχνουν τη δυσφορία τους με τις επιλογές της Ένωσης στο θέμα των εμβολιασμών, καθώς η Πολωνία απέστειλε αίτημα στην Κίνα για αποστολή εμβολίων, η Σλοβακία παρέλαβε 2 εκατ. εμβολίων Sputnik V από τη Ρωσία και η Ουγγαρία έλαβε την πρώτη δόση των κινεζικών εμβολίων της Sinopharm.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider