Χαμενεΐ: Αν η Ουάσινγκτον άρει τις κυρώσεις, η Τεχεράνη θα επιστρέψει στις πυρηνικές δεσμεύσεις 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαμενεΐ: Αν η Ουάσινγκτον άρει τις κυρώσεις, η Τεχεράνη θα επιστρέψει στις πυρηνικές δεσμεύσεις 

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να άρουν όλες τις κυρώσεις, αν η Ουάσινγκτον θέλει από την Τεχεράνη να ανακαλέσει από την πλευρά της τα βήματα που έκανε στον πυρηνικό τομέα.

«Το Ιράν έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από την πυρηνική συμφωνία του 2015, όχι όμως και οι Ηνωμένες Πολιτείες ούτε οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες... Αν θέλουν να επιστρέψει το Ιράν στις δεσμεύσεις του, πρώτα οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να άρουν όλες τις κυρώσεις», δήλωσε ο Αλί Χαμενεΐ.

Εξάλλου, εχθές ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν παρότρυνε την Ουάσινγκτον να ενεργήσει γρήγορα για την επιστροφή των ΗΠΑ, στη διεθνή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι έχει ψηφιστεί νομοθεσία από το κοινοβούλιο της Τεχεράνης, που ωθεί την κυβέρνηση του Ιράν να σκληρύνει τη στάση της, αν οι αμερικανικές κυρώσεις δεν έχουν χαλαρώσει μέχρι την 21η Φεβρουαρίου.

Ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ αναφέρθηκε επίσης, στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο στο Ιράν. Στην περίπτωση εκλογής ενός σκληροπυρηνικού προέδρου, εκτιμάται ότι θα τεθεί σε κίνδυνο η περαιτέρω εφαρμογή της διεθνούς πυρηνικής συμφωνίας.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider