Η Κίνα εξήγαγε πάνω από 200 δισ. μάσκες το 2020

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα εξήγαγε πάνω από 200 δισ. μάσκες το 2020

Περίπου 220 δισ. χειρουργικές μάσκεςεξήγαγε πέρυσι η Κίνα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου, εν μέσω ισχυρής ζήτησης από το εξωτερικό για ιατρικά είδη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο εντυπωσιακός αριθμός αντιστοιχεί σε 40 μάσκες για κάθε άνθρωπο που ζει εκτός Κίνας.

Η πρώτη χώρα που επλήγη από τον κορονοϊό, η Κίνα, καθιερώθηκε γρήγορα ως ο κορυφαίος κατασκευαστής προστατευτικών μασκών στον κόσμο, με το Πεκίνο να μην διστάζει να το εκμεταλλευτεί αυτό στο διπλωματικό μέτωπο με δωρεές στο εξωτερικό.

Η Κίνα εξήγαγε επίσης 2,3 δισεκ. προστατευτικές στολές και ένα δισεκ. διαγνωστικά τεστ κορονοϊού, όπως εξήγησε σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Εμπορίου Τσιαν Κεμίνγκ. Για την Κίνα είναι «μια σημαντική συνεισφορά στην παγκόσμια μάχη απέναντι στην πανδημία», δήλωσε.

Η Κίνα σε γενικές γραμμές έχει καταφέρει να ανακάμψει από την επιδημία σε επίπεδο υγείας, παρά την εμφάνιση πολλών εξάρσεων της επιδημίας τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας κοντά στη Ρωσία και την περιοχή γύρω από το Πεκίνο.

Η χώρα είναι μία από τις πολύ λίγες που κατέγραψε το 2020 θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης (+2,3%), κυρίως λόγω της παραγωγής εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider