Ιταλία: Λουκέτο σε 390.000 επιχειρήσεις έβαλε ο κορονοϊός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Λουκέτο σε 390.000 επιχειρήσεις έβαλε ο κορονοϊός

Περί τις 390.000 επιχειρήσεις κατέβασαν οριστικά ρολά φέτος στην Ιταλία, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και της οικονομικής κρίσης που αυτή επέφερε, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της εμπορικής ένωσης της χώρας Confcommercio.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Confcommercio, εξαιτίας της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης χάθηκαν 120 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ποσοστό οριστικής διακοπής λειτουργίας των επιχειρήσεων, σε σχέση με το 2020, διπλασιάστηκε στον τομέα του εμπορίου, και τριπλασιάστηκε σε εκείνον των υπηρεσιών.

Τις σοβαρότερες οικονομικές συνέπειες πλήρωσαν οι εμπορικές επιχειρήσεις υποδημάτων και ρουχισμού (-17,1%), οι πλανόδιοι πωλητές (-11,8%), τα πρατήρια βενζίνης (-10,1%), ενώ στις υπηρεσίες έκλεισε το 21,7% των γραφείων ταξιδίων, το 14,4% των εστιατορίων και καφέ και το 14,2% των εταιριών μεταφορών.

Η Confcommercio προσθέτει ότι στον τομέα του πολιτισμού και της διασκέδασης εξαφανίσθηκε από το παραγωγικό τοπίο το 33% των εταιριών και επιχειρήσεων, με τραγικές οικονομικές συνέπειες για τους καλλιτέχνες και τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με την ιταλική ένωση εμπορίου, σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες με δελτίο παροχής υπηρεσιών, η χρονιά που σε λίγο θα αφήσουμε πίσω μας υποχρέωσε σε οριστική διακοπή κάθε δραστηριότητας 200.000 Ιταλούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider