Αμερικανικές εκλογές: Έχουν ήδη ψηφίσει 22 εκατομμύρια ψηφοφόροι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αμερικανικές εκλογές: Έχουν ήδη ψηφίσει 22 εκατομμύρια ψηφοφόροι
Η εκτίμηση του ρεπορτάζ του BBC είναι πως οι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι είναι σχεδόν διπλάσιοι από τους Ρεπουμπλικάνους που έχουν μέχρι στιγμής ψηφίσει.

Τα 22 εκατομμύρια έφτασαν οι Αμερικανοί πολίτες που έχουν ψηφίσει ήδη για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, με επιστολική διαδικασία ή και με αυτοπρόσωπη παρουσία, περισσότερες από δύο εβδομάδες πριν την επίσημη ψηφοφορία.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο αντίστοιχος αριθμός στις εκλογές του 2016 έφτανε μόλις τα 6 εκατομμύρια. Σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους που επικαλείται το BBC, το γεγονός δεν οφείλεται μόνο στο αυξημένο ενδιαφέρον των ψηφοφόρων αλλά και στην πανδημία.

Κι αυτό καθώς οι ψηφοφόροι ψάχνουν τρόπους για να αποφύγουν τον συνωστισμό.

Η εκτίμηση του ρεπορτάζ του BBC είναι πως οι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι είναι σχεδόν διπλάσιοι από τους Ρεπουμπλικάνους που έχουν μέχρι στιγμής ψηφίσει. Οι γυναίκες και οι Αφροαμερικανοί ψηφοφόροι που αντιπαθούν σε μεγαλύτερα ποσοστά των Τραμπ καλύπτουν μεγάλο ποσοστό των πρόωρων ψηφοφόρων.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι Δημοκρατικοί έχουν αποκτήσει κάποιο προβάδισμα για τη νίκη. Οι Ρεπουμπλικάνοι άλλωστε έχουν χαρακτηρίσει μέσω του Ντόναλντ Τραμπ «ευάλωτη» την επιστολική ψήφο και αν και είναι σχεδόν σίγουρο πως θα χάσουν την πρόωρη ψήφο, αναμένεται να βρεθούν μαζικά στις κάλπες την ημέρα των εκλογών.

Τα στατικά του του Κέντρου Brennan, δεν επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα των Ρεπουμπλικάνων, καθώς το ποσοστό της επιστολικής ψήφου που κρίθηκε «προϊόν απάτης» ήταν μεταξύ 0,00004% και 0,00009%.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider