Premier League: Δεν κόβουν τους μισθούς των αστέρων οι ομάδες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Premier League: Δεν κόβουν τους μισθούς των αστέρων οι ομάδες
Αντίθετη πορεία από γερμανικούς και ιταλικούς συλλόγους ακολοθούν τα αγγλικά ποδοσφαρικά κλαμπ.

Με τον κορονοϊό να «σαρώνει» τη Βρετανία, τα αγγλικά ποδοσφαιρικά κλαμπ φαίνεται πως ακολουθούν ένα ομολογουμένως περιέργο μονοπάτι σχετικά με τις αμοιβές του συνόλου του προσωπικού τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Marketwatch, η ομάδα της Τότεναμ στο Λονδίνο μείωσε κατά 20% τους μισθούς του προσωπικού που δεν αγωνίζεται (για Απρίλιο, Μάιο) κάνοντας παράλληλα χρήση του «πακέτου» στήριξης της βρετανική κυβέρνησης. Ωστόσο οι παχυλοί μισθοί των αστέρων συνεχίζουν να πληρώνονται στο ακέραιο.

Ενδεικτικό είναι ότι ο Άγγλος επιθετικός του συλλόγου Χάρι Κέιν κερδίζει 200.000 λίρες την εβδομάδα, ο Κορεάτης Σον 140.000 λίρες την εβδομάδα και ο Ντέλε Άλι 100.000 λίρες. Το παράδειγμα της Τότεναμ ακολοθούν πολλές ομάδες της Αγγλίας θέτοντας σε «άδεια» προσωπικό, και προπονητές, για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης.

Κέρδη 7 εκατ. λιρών το 2019

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Τότεναμ Daniel Levy κατέγραψε κέρδη 7 εκατ. λιρών πέρυσι, συμπεριλαμβανομένου του μπόνους 3 εκατ. λιρών για την ολοκλήρωση του νέου σταδίου. Ο σύλλογος ανέφερε έσοδα ύψους 460,7 εκατ. λιρών και κέρδη μετά από φόρους 68,6 εκατ. λιρών.

Αντίθετα, οι παίκτες των γερμανικών συλλόγων Bayern Munich και Borussia Dortmund έκαναν προσωρινές περικοπές αμοιβών σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν χαμηλότερους μισθωτούς κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Ο ιταλικός σύλλογος Juventus δήλωσε ότι οι παίκτες του, συμπεριλαμβανομένου του Κριστιάνο Ρονάλντο, συμφώνησαν να κάνουν πίσω ώστε συνολικοί μισθοί αξίας περίπου 100 εκατ. δολαρίων ναι διαχεριστούν από το κλαμπ με διαφορετικό τρόπο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider