Πλήθος δημάρχων στο συνέδριο «Έξυπνες και Προσβάσιμες Πόλεις - Κυκλική Οικονομία - Ηλεκτροκίνηση»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλήθος δημάρχων στο συνέδριο «Έξυπνες και Προσβάσιμες Πόλεις - Κυκλική Οικονομία - Ηλεκτροκίνηση»
Κεντρικό ρόλο στις εργασίες του συνεδρίου έπαιξε η παρουσίαση του εγχειριδίου για Πολιτικές και Χρηματοδοτικές Λύσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε το συνέδριο «Έξυπνες και Προσβάσιμες Πόλεις - Κυκλική Οικονομία – Ηλεκτροκίνηση» στα πλαίσια του Eco-Fest 2020.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, εγκαινιάστηκε από το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, καθώς και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Επίσης αναγνώστηκε ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκου.

Κεντρικό ρόλο στις εργασίες του συνεδρίου έπαιξε η παρουσίαση του εγχειριδίου για Πολιτικές και Χρηματοδοτικές Λύσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το εγχειρίδιο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη έξυπνων πόλεων και στη διαχείριση των σύγχρονων αστικών προβλημάτων, αξιοποιώντας την εμπειρία επιτυχημένων παραδειγμάτων, ενσωματώνοντας τη χρήση Ευρωπαϊκών και εγχώριων χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και τρόπων πρόσβασης σε αυτά με στόχο τη βέλτιστη απορρόφηση και αξιοποίησή τους.

Ανάμεσα στους ομιλητές συμπεριλαμβάνονταν επίσης μεταξύ άλλων ο κ. Γεράσιμος Θωμάς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η κα Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, ο κ. Νίκος Κασιμάτης, Σύμβουλος Επενδύσεων, ο κ. Γιώργος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης Φτώχειας, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο κ. Θανάσης Κονιστής, Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing, Kosmocar-VOLKSWAGEN, ο κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, Δήμαρχος Χανίων, ο κ. Ευάγγελος Αυγουλάς, Εκπρόσωπος στην Ελλάδα Διεθνούς Οργάνωσης Views, η κυρία Νίκη Αραμπατζή, Πρόεδρος, Αθήνα 9.84, ο κ. Γιώργος Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνου, ο κ. Οδυσσέας Ράπτης, Διευθύνων Σύμβουλος, Ε-TRIKALA και ο κ. Ηλίας Πολυχρονόπουλος, Business Development Manager της εταιρείας Vodafone Business.

Δείτε εδώ σε βίντεο όλες τις εργασίες του συνεδρίου:

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/flHTOASuaIU.jpg?itok=B8sfsqS6","video_url":"https://youtu.be/flHTOASuaIU","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":1},"settings_summary":["Embedded Video (Responsive, autoplaying)."]}

Το συνέδριο διοργανώθηκε στα πλαίσια της τριήμερης διοργάνωσης Eco-Fest 2020, το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 18-19-20 Ιανουαρίου 2020 στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, θέτοντας τις βάσεις για επόμενες, εξίσου επιτυχημένες διοργανώσεις.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης, χιλιάδες Αθηναίοι αλλά και δεκάδες υπουργοί, βουλευτές και δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε πλήθος δράσεων ενημερωτικού, εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Οι πράσινες πόλεις, η βιώσιμη ανάπτυξη, η ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά καύσιμα, ήταν οι πρωταγωνιστές στη διοργάνωση που ανέδειξε τα πλεονεκτήματα μιας κοινωνίας από περιβαλλοντικά ενεργούς πολίτες, τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη από την εφαρμογή οικολογικών λύσεων στην ενέργεια και τη μετακίνηση, τις νέες και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και προϊόντα, τις τάσεις και τις καινοτομίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider