Ιράν: Ανοίγουν τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιράν: Ανοίγουν τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing
Ειδικοί από τη Γαλλία συμμετέχουν στην έρευνα.

Τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου των ουκρανικών αερογραμμών που συνετρίβη στο Ιράν και είχε ως αποτέλεσμα 176 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, θα «ανοίξουν» σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Tην ώρα που η Τεχεράνη αρνείται ότι κατέρριψε το αεροσκάφος, δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα εξετάσει τα δεδομένα των μαύρων κουτιών.

Η Τεχεράνη, προκειμένου να αποδείξει ότι δεν ευθύνεται για το αεροπορικό δυστύχημα, προσκάλεσε επισήμως τις ΗΠΑ και την αρμόδια αμερικανική υπηρεσία, να μεταβεί στο Ιράν και να λάβει μέρος στην έρευνα των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, το αεροπλάνο εκτιμάται ότι χτυπήθηκε λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από ένα ρωσικής κατασκευής πύραυλο τύπου Tor-M1, πιθανότατα κατά λάθος.

Η Γαλλία στέλνει ειδικούς στο Ιράν για να συμμετάσχουν στην έρευνα

Στο μεταξύ η υπηρεσία ερευνών και αναλύσεων για θέματα ασφαλείας της πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας (BEA), ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην έρευνα για τη συντριβή του ουκρανικού αεροπλάνου στο Ιράν.

«Ενημερωθήκαμε για το συμβάν από το Ιράν και ορίσαμε έναν διαπιστευμένο εκπρόσωπο στην έρευνα ασφαλείας....», δήλωσε εκπρόσωπος της BEA.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει ζητηθεί περαιτέρω συνδρομή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν δήλωσε νωρίτερα πως η Γαλλία είναι έτοιμη να συμβάλει στην έρευνα για τη συντριβή του αεροσκάφους.

Κομισιόν: Ζητά ανεξάρτητη και αξιόπιστη έρευνα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί «ανεξάρτητη και αξιόπιστη» έρευνα για την συντριβή του Boeing 737.

«Είναι για εμάς πολύ σημαντικό οι έρευνες να λάβουν την μορφή μίας ανεξάρτητης και αξιόπιστης διαδικασίας με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Στέφαν ντε Κεερμέκερ κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider