Ενθαρρυντικές ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο οικονομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Λάρι Κάντλοου για την εξέλιξη των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ - Κίνας.
Συγκεκριμένα μιλώντας στο CNBC ο το «δεξί χέρι» του Αμερικανού Προέδρου υποστήριξε ότι υπάρχουν περιθώρια να προκύψει «κάτι θετικό» από τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας αργότερα αυτόν τον μήνα, με τους Κινέζους να θέλουν να καταλήξουν σε συμφωνία.
Οι εμπορικές συνομιλίες θα ξεκινήσουν τέλη Σεπτέμβρη στην Ουάσιγκτον και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν και ο Κινέζος αντιπρόεδρος Λιού Χε θα συναντηθούν στις αρχές Οκτωβρίου, σημείωσε ο κ. Κάντλοου.
Ο ίδιος τόνισε επίσης πως θα ήταν καλό η Fed να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.



