75 εκατομμύρια 5G iPhones ετοιμάζει η Apple

Viber Whatsapp Μοιράσου το
75 εκατομμύρια 5G iPhones ετοιμάζει η Apple
Στα 80 εκατ. τεμάχια iPhone τοποθετεί η Apple τον πήχη των πωλήσεων για το 2020.

Τουλάχιστον 75 εκατ. νέα iPhone με δυνατότητα σύνδεσης σε 5G δίκτυα αναμένει να πουλήσει η Apple μέσα στη χρονιά. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο κολοσσός του Κουπερτίνο ζήτησε από τους προμηθευτές του να κατασκευάσουν τουλάχιστον 75 εκατ. iPhones με 5G το τρέχον έτος καθώς και νέα μοντέλα Apple Watch, ένα νέο iPad Air και ένα μικρότερο HomePod.

Άτομα προσκείμενα στην εταιρεία μάλιστα, τα οποία μίλησαν στο Bloomberg, ανέφεραν ότι η εταιρεία τοποθετεί τον πήχη των πωλήσεων των νέων iPhone το που θα παρουσιαστούν μέσα στο μήνα στα 80 εκατ. τεμάχια για το 2020.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής η εταιρεία αναμένεται να λανσάρει τέσσερα νέα μοντέλα iPhone τον επόμενο μήνα, με δυνατότητα σύνδεσης σε 5G δίκτυα. Τα μοντέλα δεν θα ξεχωρίζουν για το ανανεωμένο design τους, το μεγαλύτερο εύρος της οθόνης τους κι κάποια εξ αυτών για την... χαμηλή τιμή τους, η οποία θα κάνει την διαφορά στην άκρως πιεσμένη αγορά των smartphone. Μάλιστα τα lower-end τηλέφωνα θα αρχίσουν να διατίθενται νωρίτερα από τις Pro συσκευές, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του Bloomberg.

Βέβαια ο τεχνολογικός κολοσσός δεν θα σταματήσει εκεί αλλά θα συστήσει στο κοινο της κι ένα νέο iPad Air, με οθόνη σαν του iPad Pro, δύο νέες εκδόσεις του Apple Watch και τα πρώτα της over-ear ακουστικά, σύμφωνα με το Bloomberg. Τέλος η εταιρεία ακούγεται πως έχει στα σκαριά κι ένα νέο Apple TV με καλύτερο επεξεργαστή για βελτιωμένες επιδόσεις στο gaming αλλά κι ένα αναβαθμισμένο τηλεχειριστήριο η διάθεση του οποίου όμως θα μπορούσε να αργήσει.

Σημειωτέον ότι παρά την πίεση που ασκεί η πανδημία του κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία, η Apple αναμένει ισχυρή ζήτηση για iPhones, iPads και υπολογιστές Mac από άτομα που εργάζονται και σπουδάζουν εξ αποστάσεως. Αν οι ελπίδες της επιβεβαιωθούν, οι μετοχές της θα μπορούσαν αν συνεχίσουν το ανοδικό σερί τους - οι μετοχές της Apple κατέγραψαν άνοδο 76% φέτος, καθιστώντας την την πρώτη εταιρεία με αξία αγοράς που ξεπερνά τα 2 τρισ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider