O Έλον Μασκ έγινε ο 2ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Ξεπέρασε τον Μπιλ Γκέιτς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
O Έλον Μασκ έγινε ο 2ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Ξεπέρασε τον Μπιλ Γκέιτς
Η περιουσία του Μασκ αυξήθηκε πάνω από 100 δισ. δολάρια, σε λιγότερο από ένα χρόνο, από την αρχή του 2020. Έχει κερδίσει, δηλαδή, περίπου 13 εκατ. δολάρια την ώρα. 

Στο Νο 2 της κατάταξης των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη βρίσκεται πλέον ο Έλον Μασκ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Τρίτης στην Wall Street, χάρη στην αύξηση που κατέγραψε η αξία της μετοχής της Tesla.

Σύμφωνα με την κατάταξη του Bloomberg Billionaire Index, η προσωπική περιουσία του Έλον Μασκ εκτιμάται πως ξεπερνά τα 136 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το πρωί της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, η «εκτόξευση» της μετοχής της Tesla κατά 6,58%, έκανε τον ιδρυτής της εταιρείας ακόμα πλουσιότερο, ενώ είναι πιθανό η περιουσία του Μασκ να αυξηθεί σημαντικά δεδομένου ότι η μετοχή της Tesla θα ενταχθεί στον δείκτη S&P 500 από τις 21 Δεκεμβρίου του 2020 και οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας αντιπροσωπεύουν περίπου τα 3/4 των assets του επιχειρηματία.

Ο ιδρυτής της Tesla και της Space X ξεκίνησε το έτος 2020 ως ο 35ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αλλά τώρα ξεπέρασε τον Μπιλ Γκέιτς, η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 127,7 δισ. δολάρια.

Μάλιστα, σύμφωνα με το CNBC, η περιουσία του Μασκ αυξήθηκε πάνω από 100 δισ. δολάρια, σε λιγότερο από ένα χρόνο, από την αρχή του 2020. Έχει κερδίσει, δηλαδή, περίπου 13 εκατ. δολάρια την ώρα.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider