FBI: Χάκερς που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα πίσω από την crypto-κλοπή 100 εκατ. δολ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FBI: Χάκερς που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα πίσω από την crypto-κλοπή 100 εκατ. δολ.
Το FBI έκανε γνωστό ότι πίσω από την επίθεση στην Horizon Bridge, το 2022, βρίσκονται δύο ομάδες χάκερ που συνδέονται με την Πιονγιάνγκ.

Χάκερς που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα βρίσκονται πίσω από την επίθεση στην Horizon Bridge, το 2022, και την κλοπή ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το FBI.

Πρόκειται για την υπόθεση κλοπής από την Horizon Bridge, τη «γέφυρα» κρυπτονομισμάτων (χρησιμοποιείται δηλαδή για τη μεταφορά κρυπτονομισμάτων μεταξύ διαφορετικών δικτύων blockchain) που έλαβε χώρα πέρυσι, οπότε και χάκερς απέσπασαν 100 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά το FBI, «είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι πίσω από την κλοπή βρίσκονται δύο ομάδες χάκερ που συνδέονται με την Πιονγιάνγκ, οι «Lazarus Group» και «APT38».

Παράλληλα, σύμφωνα με το CNBC, το FBI έκανε γνωστό ότι οι χάκερς χρησιμοποίησαν, επίσης αυτόν τον μήνα, το σύστημα Railgun (το οποίο έχει σχεδιαστεί για τη διατήρηση της ανωνυμίας κατά τις μεταφορές κρυπτονομισμάτων) , προκειμένου να ξεπλύνουν ether αξίας 60 εκατ. δολαρίων που είχαν κλαπεί του Ιούνιο του 2022.

Όπως είπε το FBI, μερίδα των κλεμμένων ether εστάλη σε μια σειρά από παρόχους υπηρεσιών ψηφιακών assets και είχαν μετατραπεί σε bitcoin.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τρίτο κύμα απολύσεων στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini - «Ψαλίδι» στο 10% των θέσεων εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider