Ρουμπινί: «Εντελώς διεφθαρμένη η αγορά των crypto»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρουμπινί: «Εντελώς διεφθαρμένη η αγορά των crypto»
Σκληρή γλώσσα από τον Νουριέλ Ρουμπινί για τα κρυπτονομίσματα.

Ο Νουριέλ Ρουμπίνι χαρακτήρισε την αγορά κρυπτονομισμάτων και ορισμένους από τους σημαντικότερους παίκτες της ως ένα «σύστημα που είναι εντελώς διεφθαρμένο».

«Το μάθημα των τελευταίων εβδομάδων είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να φύγουν από εδώ», εξήγησε ο Ρουμπίνι σε πάνελ που φιλοξενήθηκε στην Εβδομάδα Οικονομικών του Άμπου Ντάμπι την Τετάρτη, με αφορμή την πρόσφατη κατάρρευση του τρίτου μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου παγκοσμίως, δηλαδή του FTX του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης έκανε ένα λογοπαίγνιο τονίζοντας πως υπάρχουν «επτά C» για να χαρακτηρίσουν τους κρυπτογράφους, με και εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός προς την Binance – το No.1 ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως και τον Κινέζο δισεκατομμυριούχο Τσανγκπένγκ Ζάο, γνωστό ως CZ (λέγοντας πως αυτός είναι το 7ο "C") με την εταιρία να αρνείται να σχολιάσει τις επίμαχες δηλώσεις-.

«Διεφθαρμένοι, εγκληματίες, απατεώνες, ύπουλοι, ψεύτικοι τραπεζίτες» τόνισε, μεταξύ άλλων ο διάσημος οικονομολόγος.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο CZ και η Binance έχουν άδεια λειτουργίας στα ΗΑΕ. Έχει απαγορευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, βρίσκεται υπό έρευνα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για ξέπλυμα χρήματος», σημείωσε ο «Dr. Doom» που απέκτησε το εν λόγω ψευδώνυμο για τις προηγούμενες απαισιόδοξες προβλέψεις του, συμπεριλαμβανομένου του κραχ της αγοράς ακινήτων το 2007-2008.

Μάλιστα, συνέχισε την επίθεση στον CEO της Binance, λέγοντας «αν έχει κατοικία σε αυτή τη χώρα», δηλαδή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τότε «οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να το σκεφτούν προσεκτικά» καθώς ο Ζάο «είναι μια ωρολογιακή βόμβα που περπατάει».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Crypto: H Genesis αναστέλλει τις αναλήψεις για τους πελάτες της - «Άνοιγμα» 175 εκατ. δολαρίων στην FTX

Κρυπτονομίσματα: «Κανόνι» και της BlockFi μετά την FTX; - Κλυδωνίζεται η αγορά

Κρυπτονομίσματα: Τριγμοί και ανησυχία μετά την FTX - Έχει μέλλον η αγορά χωρίς ποσοτική χαλάρωση;

gazzetta
gazzetta reader insider insider