Χρεοκοπία FTX: Τομ Μπρέιντι, Ζιζέλ και Στεφ Κάρι ανάμεσα σε αυτούς που μπορεί να χάσουν πολλά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρεοκοπία FTX: Τομ Μπρέιντι, Ζιζέλ και Στεφ Κάρι ανάμεσα σε αυτούς που μπορεί να χάσουν πολλά
Ο Sam Bankman-Fried δεν είναι ο μόνος επενδυτής που μπορεί να χάσει χρήματα από την κατάρρευση της FTX.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου crypto FTX, Sam Bankman-Fried, έχασε ολόκληρη την περιουσία του ύψους 16 δισ. δολαρίων μέσα σε λίγες μόνο ημέρες αφότου η εταιρεία του κατέθεσε αίτημα υπαγωγής στο Άρθρο 11 του πτωχευτικού δικαίου, αλλά δεν είναι ο μόνος αναγνωρίσιμος επενδυτής που μπορεί να χάσει πολλά χρήματα από την κατάρρευση της FTX.

Καθώς το ενδιαφέρον για τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και τα ανταλλακτήριά τους εκτινάχθηκε τα τελευταία χρόνια, αρκετά διάσημα πρόσωπα, όπως επαγγελματίες αθλητές και άλλες προσωπικότητες από τον χώρο ψυχαγωγίας, επένδυσαν με τη σειρά τους στο FTX.

Ένας από τους αθλητές είναι ο quarterback της ομάδας αμερικανικού ποδοσφαίρου Tampa Bay Buccaneers, Τομ Μπρείντι.

Μόλις λίγους μήνες αφότου κέρδισε το έβδομο Super Bowl του το 2021, ο Μπρέιντι και η τότε σύζυγός του Ζιζέλ Μπούντχεν έλαβαν και οι δύο μετοχικό μερίδιο στην FTX, εκτός από κρυπτονομίσματα. Ο Brady υπηρέτησε ως πρεσβευτής της εταιρείας και η Μπούντχεν ανέλαβε σύμβουλος περιβαλλοντικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών της FTX. Οι δυο τους πρωταγωνίστησαν επίσης σε αρκετές τηλεοπτικές διαφημίσεις για το FTX.

«Είναι μια απίστευτα συναρπαστική στιγμή στον κόσμο των crypto και ο Sam και η επαναστατική του ομάδα στην FTX εξακολουθούν να μου ανοίγουν τα μάτια για τις απεριόριστες δυνατότητες», είχε δηλώσει ο Brady το 2021. «Αυτή η ιδιαίτερη ευκαιρία μας έδειξε τη σημασία του να ενημερωθεί ο κόσμος για τη δύναμη των crypto ενώ την ίδια στιγμή θα προσφέρουν πίσω στις κοινότητες και στον πλανήτη. Έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε κάτι πραγματικά ξεχωριστό εδώ και ανυπομονώ να δω τι μπορούμε να κάνουμε μαζί».

Δεν είναι σαφές πόσο μετοχικό κεφάλαιο δόθηκε στους Μπρέιντι και Μπούντχεν το 2021, αλλά το FTX άντλησε κεφάλαια με αποτίμηση 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Αντίστοιχη είναι και η ιστορία του αστέρα του NBA και των Golden State Warriors, Steph Curry, ο οποίος έγινε παγκόσμιος πρεσβευτής του brand FTX και οι οποίος έλαβε επίσης μετοχικό μερίδιο στην εταιρεία το 2021.

Δεν είναι σαφές τι θα συμβεί με τα χρήματα που βάζουν οι επενδυτές στο FTX, αλλά τα ίδια κεφάλαιά τους θα μπορούσαν να εξαλειφθούν από την κατάθεση πτώχευσης.

Άλλοι επενδυτές υψηλού προφίλ στο FTX ήταν ο quarterback των Jacksonville Jaguars Τρέβορ Λόρενς, ο παίκτης μπέιζμπολ Shohei Ohtani, η τενίστρια Ναόμι Οσάκα και ο Κέβιν Ο' Λίρι του Sharktank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider