Bitcoin: Πτώση 2% σε 24 ώρες - «Συγκρατείται» στα επίπεδα των 21.000 δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Πτώση 2% σε 24 ώρες - «Συγκρατείται» στα επίπεδα των 21.000 δολαρίων
Υπό πίεση παραμένει και την Τρίτη η αγορά των crypto, με το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα να διαπραγματεύονται χαμηλότερα. 

Υπό πίεση παραμένει και την Τρίτη η αγορά των crypto, με το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα να διαπραγματεύονται χαμηλότερα.

Η τιμή του κορυφαίου κρυπτονομίσματος υποχωρεί 2% τις τελευταίες 24 ώρες στα 21.000 δολάρια, φτάνοντας σε λιγότερο από το ένα τρίτο του ρεκόρ όλων των εποχών στα 69.000 δολάρια τον Νοέμβριο του 2021, αλλά πάνω από το κατώτατο σημείο του κάτω από τα 18.000 δολάρια νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η βουτιά του bitcoin στα χαμηλότερα επίπεδά του από το 2020 ήρθε παράλληλα με την πτώση του αμερικανικού χρηματιστηρίου. Ο S&P 500 μπήκε πρόσφατα σε bear market εν μέσω φόβων ότι η διάθεση της Fed να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια στα πλαίσια της προσπάθειας αντιμετώπισης του πληθωρισμού θα μπορούσε να προκαλέσει ύφεση.

Τα κρυπτονομίσματα, θεωρητικά, θα έπρεπε να διαπραγματεύονται ανεξάρτητα από τις κύριες χρηματοπιστωτικές αγορές, αλλά έχουν δείξει ότι συσχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με άλλα περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου, όπως οι μετοχές.

Μια ύφεση πιθανότατα θα ήταν τόσο επώδυνη για τα ψηφιακά assets όσο και για τις μετοχές. Ωστόσο, για τα κρυπτονομίσματα υπάρχουν και άλλα, πιο σύνθετα, προβλήματα όπως η εξάλειψη μεγάλων θέσεων μόχλευσης και τα προβλήματα μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων.

«Το bitcoin παραμένει ένα ριψοκίνδυνο περιουσιακό στοιχείο με ισχυρή συσχέτιση με τις μετοχές, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα δεν θα έχει καμία υποστήριξη σύντομα», δήλωσε στο Marketwatch ο Έντουαρντ Μόγια, αναλυτής της Oanda. «Η τάση για τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία είναι η εξασθένιση των ράλι, πράγμα που σημαίνει ότι το bitcoin θα πρέπει να παραμείνει παγιδευμένο στο στενό εύρος συναλλαγών του για λίγο ακόμη».

Το ether, το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο, υποχώρησε λιγότερο από 1% στα 1.200 δολάρια, ενώ μικρότερα crypto ή altcoins, ήταν ακόμη χαμηλότερα. Το Solana έχασε 5% και το Cardano 2%. Aκόμα χειρότερα ήταν τα πράγματα για τα memecoins, με το Dogecoin και το Shiba Inu να υποχωρούν περίπου 6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: «Το bitcoin θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και στα 13.000 δολάρια», λέει αναλυτής

Bitcoin: Ανακάμπτει από την πτώση του Σαββατοκύριακου - Δίνει ώθηση και στο ether

«Μάχη» με τα 20.000 δολάρια για το bitcoin, παρά την πρόσκαιρη «αναλαμπή»

gazzetta
gazzetta reader insider insider