Κρυπτονομίσματα
28-12-2021 | 10:35

Bitcoin: Κάτω από τα 50.000 δολ., επανέρχεται η μεταβλητότητα

Newsroom
Μοιράσου το
Bitcoin: Κάτω από τα 50.000 δολ., επανέρχεται η μεταβλητότητα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Κάτω από τα 50.000 δολάρια υποχώρησε το bitcoin, ένα επίπεδο που ορισμένοι αναλυτές θεωρούν κομβικό για την αξιολόγηση της πορείας του κρυπτονομίσματος το 2022.

Το token υποχώρησε έως 4,5% την Τρίτη στην Ασία και αυτή την ώρα «αλλάζει χέρια» στα 49.369 δολάρια. Πτωτικά κινείται και το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Ether.

Οι επενδυτές έχουν απομακρυνθεί τελευταία από τις πιο κερδοσκοπικές «γωνιές» των παγκόσμιων αγορών, καθώς είναι ανήσυχοι ότι η σταδιακή απόσυρση της έκτακτης ρευστότητας των κεντρικών τραπεζών θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα. Το πόσο είναι εκτεθειμένο το bitcoin και η ευρύτερη αγορά των κρυπτονομισμάτων σε αυτόν τον κίνδυνο μένει να φανεί.

Για το bitcoin, συνολικά δεν υπάρχει «κάτι ανησυχητικό σε αυτό το σημείο», σχολιάζει ο Vijay Ayyar, αντιπρόεδρος εταιρικής και διεθνούς ανάπτυξης του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Luno στη Σιγκαπούρη. Ο ίδιος εκτιμά ότι η διάθεση απέναντι στο ψηφιακό νόμισμα θα παραμείνει «bullish» εάν διατηρηθεί το επίπεδο των 48.000-49.000 δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.